Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;ın Liman Arkası Mevkiindeki Maden Şehitleri Anıtı&[#]8217;nı Kozlu Sahiline taşınması isteğine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, destek verdi.


TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Liman arkasındaki maden şehitleri anıtının ya yeni yapılan maden müzesinin yada Kozlu Sahili&[#]8217;ndeki şehitler anısına yazılan yazının olduğu yere taşınması gerektiğini söyledi.


Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;ın bu fikrine sıcak baktığını ve destek olacaklarını ifade eden Genel Müdür Burhan İnan: &[#]8220;Ben önceki günlerde Sayın Başsavcımızı ziyaret ettim ve kendisiyle de bu konuyu konuştuk. Liman arkasındaki Maden Şehitleri Anıtı&[#]8217;nın Maden Müzesine yakıştığını söylemiştim. Adliye binası yetersiz geldiği için onlarda ek bina yapacaklar. O nedenle Sayın Savcımıza bu anıt kalkarsa sizde burayı kullanırsınız demiştim. Ali Beyin dediği de uygun olur. Liman arkasında herkesinde bildiği gibi pek uygun olmuyor. Hırsızlık oluyor, yeterince takip edilemiyor. Fakat hem Kozlu Sahil Yolu hemde maden müzesinin olduğu yer çok uygundur. Ben iki tarafı da desteklerim. Sendikanın, Amalebirliği&[#]8217;nin ve Kozlu Belediyesi&[#]8217;nin birlikte hareket etmesi lazım. Ben dediğim gibi bu konuya sıcak bakıyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.


ALABAŞ: 5 BİN KİŞİNİN İSMİ KOZLU SAHİLİ


GİBİ BİR YERDE DAHA DİKKAT ÇEKECEKTİR


Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Maden Şehitleri Anıtı&[#]8217;nın liman arkasında zarar gördüğünü ve taşınması fikrinin doğru olduğunu belirterek; tek sorunun 5 bin madenci isminin Kozlu Sahili&[#]8217;nde maden şehitleri anısına yazılan yazının gölgesinde kalmaması gerektiğini söyledi.


&[#]8216;5 bin kişinin ismi Kozlu Sahili gibi bir yerde daha dikkat çekecektir&[#]8217; diyen Başkan Eyüp Alabaş; &[#]8220;Ali Bektaş, Maden Şehitleri Anıtı&[#]8217;nın Kozlu&[#]8217;ya taşınması için yönetimdeki arkadaşları aramış. Ama biz yönetim kurulu arasında değerlendirme fırsatı bulamadık. Kozlu&[#]8217;daki yerin hangi aşamada ya da tam olarak nereye yapacaklarını görmek lazım. Maden şehitlerinin isimleri o yazının gölgesinde kalırsa ne kadar doğru olur ona bakmak lazım. Maden şehitlerini anma günü düzenliyoruz. O alan ona müsait mi ona da bakmak lazım. İlk etapta düzgün, güzel bir fikir gibi duruyor.


Koruması mümkün değil. Kırılıyor yada dökülüyor. Bir maden şehitleri anıtı var ama kimsenin bilmediği, görmediği bir yer. Orada bir köy var uzakta misali bir yer gibi duruyor. 5 bin kişinin ismi Kozlu Sahili gibi bir yerde daha dikkat çekecektir. Ama dediğim gibi maden şehitlerinin o yazının gölgesi altında kalmaması gerekiyor&[#]8221; dedi.


UÇAR: BAŞKAN ALİ BEKTAŞ&[#]8217;I FİKRİNDEN DOLAYI KUTLUYORUM


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Maden Şehitleri Anıtı&[#]8217;nın liman arkasında olduğunu çoğu kişinin bilmediğini işfade ederek, Kozlu Sahili&[#]8217;ne yapılırsa sürekli insanların gözü önünde olacağını vurguladı.


Başkan Uçar, bu konuda Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;a destek verdiklerini belirterek: &[#]8220;Çok mükemmel bir düşünce. Kozlu Sahili son düzenlemeyle zaten herkesin dikkatini çeken bir yer oldu. Kozlu Belediye Başkanımızda maden şehitlerimizin durumu ve konumuyla ilgili kendi düşüncelerini yansıtan bir yazı yazdı. Bunun yanında maden şehitlerimizin isimlerini de yansıtabilirlerse çok güzel olur diye düşünüyorum. Çok yerinde olur. Liman arkasındaki kısmı kimse görmüyor ve orada bir takım hırsızlıklarda oluyordu. Bu sayede bunun önüne de geçilmiş olur. Bu vesileyle maden şehitlerimizde 24 saat halkımızın karşısında olmuş olur. O nedenle ben çok olumlu bulduğumu söyleyebilirim&[#]8221; dedi.



Editör: Pusula Gazetesi