Zonguldak´ın Kozlu beldesinde bir süre önce yapımı tamamlanan parka, Van´daki depremde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki´nin ismi verilmesinin yanı sıra anıtının da yaptırılacağını bildirildi.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 12 milyon lira harcanarak sahilde yapılan düzenlemeyle beldenin çehresini değiştiğini, hayata geçirilen parklardan birisine Japon doktor Atsushi Miyazaki´nin adını vereceklerini söyledi.
Pazartesi günü yapılacak belediye meclisi toplantısında sahilde dinlenme alanları ve spor kompleksinin yer aldığı parka, Miyazaki´nin adının verilmesi yönünde karar alacaklarını anlatan Bektaş, şunları kaydetti:
´´Binlerce kilometre uzaklıktan Van´a gelerek yardım çalışmalarına katılan Miyazaki hepimize örnek olmuştur. Depremde hayatını kaybetmesinde herkes gibi büyük üzüntü duyduk. Adının yaşatılması için de sahilde yaptığımız parka ismini vermeyi düşünüyoruz. Ayrıca ilgililerden Miyazaki´nin fotoğraflarını istedik. Anıtını da yaptırarak parka dikeceğiz. Herkese bu yardım gönüllüsünün Van halkı için verdiği çabayı hatırlatacağız. Karadeniz´in en güzel sahili bundan sonra Doktor Atsushi Miyazaki ismi ile anılacaktır. Parkın açılışına da Japon yetkililerini çağıracağız.´´
Van´da yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki, 23 Ekimdeki büyük depremin ardından arama-kurtarma çalışmalarına katılmak için Japonya´dan ´´Association for Aid and Relief´´ adlı yardım organizasyonunda görevli Yumeka Ota ve Miyuki Konnai ile Erciş ilçesine gelerek depremzedelere yardımda bulunmuştu. Yumeka Ota ülkesine geri dönmüş, çalışmalara bir süre daha devam etme kararı alan Konnai ve Miyazaki Van´da Bayram Oteli´ne yerleşmiş, bayramda kurban keserek fakir vatandaşlara dağıtmıştı. Van´daki 2. depreme otelde yakalan Atsushi Miyazaki, 13 saat sonra enkazdan ağır yaralı olarak çıkarılmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
Editör: Pusula Gazetesi