Zonguldak polisinden polise suçüstü. 4 ay süren teknik takip sonunda Rize´den gönderilen ruhsatsız silahların Zonguldak´ta satıldığı iddiasıyla 3´ü polis memuru 4 kişi gözaltına alındı, 7 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. İddiaya göre, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Rize´de görevli polis memuru G.K. ile ruhsatsız silah temin eden A.R.S´nin otobüsle Zonguldak´a gönderdiği tabancaların kentteki 2 polis memuru tarafından satıldığı yönündeki ihbar üzerine inceleme başlattı. Yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu polis memuru G.K´nin Rize´den otobüsle gönderdiği silahları Zonguldak´ta polis memuru T.D´nin teslim almasıyla, iki kentte eş zamanlı operasyon düzenlendi. Rize´de polis memuru G.K. ile silah temin ettiği ileri sürülen A.R.S, Zonguldak´ta da polis memurları T.D. ve S.A. gözaltına alındı.. Rize´den getirilen 1´i polis 2 zanlı ile Zonguldak´ta gözaltına alınan 2 polis memuru, emniyetteki sorgularını ardından ´´silah kaçakçılığı´´ iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Polis memurlarının teknik takibe takılmamak için kendi aralarındaki konuşmalarda ruhsatsız silahlara ´´Kivi, bal ve güveç´´ gibi şifreli isimler belirledikleri iddia edildi.


DAHA ÖNCE GETŞRİLEN SİLAHLAR KİMLERE GİTTİ


Telefon dinlemelerinde, Rize´den Zonguldak´a otobüsle silah gönderileceğini öğrenen polis, geçen cumartesi günü otogarda önlem aldı. Polis memuru T.D., sabah 08.00´de otogara giren otobüsten koliyi teslim alıp aracına koyarken yakalandı. Kolinin içindeki 6 tabancaya el konuldu. Rize´de görevli polis memuru G.K.´nın, A.R.S. aracılığıyla temin ettiği silahları Zonguldak´a gönderdiği, polisler T.D. ve S.A.´nın da silahları sattıkları tespit edildi. Olayla ilgili 7 kişinin daha ifadelerine başvurulduğu, daha sonra serbest bırakıldıkları belirtildi. Söz konusu olayda bu zamana kadar kaç adet silah getirildiği ve kimlere satıldığıyla ilgili çelişkili bilgiler veriliyor. Operasyon ekibi takibi son ana kadar gizlemeyi başardı. Yapılan başarılı operasyon sonunda emniyet müdürlüğünde günün konusu oldu.


HAKİMİ ELEŞTİRMİŞ
Polis memuru T.D&[#]8217;nin., geçen 22 Ekim´de düzenlenen ´Suça Sürüklenen Çocuklar´ konulu panelde söz alıp, adliyedeki odasında çantası çalınan bir hakimin olay sonrasındaki davranışını eleştirdiği ortaya çıktı. T.D., hakimin, "Kapıları kapatın, kimseyi dışarıya çıkarmayın. Çantamı bulun" dediğini, ancak aynı hakimin, başka bir olayda başka birinin başına geldiği zaman kanuni çerçeveye göre hareket ettiğini belirterek bu davranışı eleştirdiği öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi