Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından, Taşkömürü Havzasındaki iş yerlerinde kaza sonucu yaşamını yitiren maden işçileri için Zonguldak liman arkası mevkiine yaptırılan anıt için Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş yeni bir fikir ortaya sundu.
Maden şehitlerinin isimlerinin bulunduğu anıtı, yine Kozlu Sahiline maden şehitleri için yazdırılan yazının yanına taşınmasını istediğini ifade eden Başkan Bektaş, bu fikrini sendika ile paylaştığını ve herkesin buna destek vermesini istedi.


Bektaş, değerlendirmesinde şunları söyledi:


&[#]8220;Bu memlekete bu kadar emek verip şehit olmuş kişiler için yapılan anıttaki yazıları dahi çalıyorlar. Bunu yapanlarda yine bu memleketin hırsızılar. Zonguldak&[#]8217;a gelen herkesin şehitlerimizin ismini görmesi lazım. O yüzden Kozlu Sahiline şehitlerimize yönelik yazdığımız yazının sağına soluna Adliye binasının oradaki şehitlerimizin isimlerini de asalım diyorum. Tamamen maden şehitlerine ait bir duvar olsun istiyorum. Bu fikrimi sendika ile de paylaştım. Buradan sonra ki karar onların. Ben çok mutlu olurum.&[#]8221;


KOZLU SAHİLİ YENİDEN İHALEYE ÇIKACAK


Geçtiğimiz günlerde Kozlu Sahil Projesi&[#]8217;nin ihalesi yapılmış ve ihaleyi Leb-i Derya almıştı. Fakat firma bu ihaleden vazgeçti ve Kozlu Sahili 26 Aralık&[#]8217;ta yeniden ihaleye çıkacak.


İnanların her konuda hemen dedikodu yaptığını fakat yaşanan bu olayın bütün dedikodulara bir yanıt olduğunu belirten Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, &[#]8220;Hani arada büyük paralar dönüyordu. Şimdi Lebi Derya zor duruma düşünce; &[#]8216;bak Ali Bektaş&[#]8217;ın Leb-i Derya&[#]8217;sı battı&[#]8217; diyorlar. Bu ticari bir konudur. Ben kendi sözleşmeme bakarım. Ben peşkeş çekmemişim ve demek ki ben devleti korumuşum&[#]8221; diyerek tepkisini dile getirdi.


Kozlu Sahilinin yeni ihalesinin 26 Aralık&[#]8217;ta yapılacağını belirten Başkan Bektaş, &[#]8220;Kozlu Sahilinin ihalesini alan firma sözleşmeye davet ettik ama gelmedi. Bizde mecbur iptal etmek zorunda kaldık. Ama insanlar her şey için dedikodu yapar hale geldi. Hani Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş Kozlu&[#]8217;yu peşkeş çekmişti. Hani arada büyük paralar dönüyordu. Şimdi Leb-i Derya zor duruma düşünce; &[#]8216;bak Ali Bektaş&[#]8217;ın Leb-i Derya&[#]8217;sı battı&[#]8217; diyorlar. Bu ticari bir konudur. Herkesin çekleri, ödemeleri vardır ve bu onların meselesidir. Ben kendi sözleşmeme bakarım. Diğerleri ticari meselesidir. Demek ki ben peşkeş çekmemişim ve demek ki ben devleti korumuşum.


Ticari olarak zor durumdalar. Ama ben bu konuda hiçbir yorum getirmem. 2,5 Trilyon bir peşin ödeme vardı ve ihaleden bu yüzden vazgeçildi. Yeni ihale 26 Aralık&[#]8217;ta yapılacak. Gönül ister ki biran evvel bu bitsin ve sahil projesine başlayalım. Biz hiçbir kimsenin kötülüğünü istemiyoruz. Kozlu&[#]8217;da iş yapan herkesin ayakta durmasını istiyoruz. Birileri düştüğü zaman bazıları zevk alıyorlar. Böyle bir toplum olmaz. Düşeni birlikte kaldıracağız ki hep birlikte kalkınacağız. Yoksa sen düşen için seviniyorsan yarın sen düştüğünde senin içinde sevinenler çıkar.


Sahil projesinde 1,5 ay gibi bir uzama olabilir. Buda çok önemli değil. Ama belki belediye sarayının tamamlanması uzun sürebilir. Yani Ocak ayında yerleşeceğiz diyorduk ama bu Mart-Nisan aylarına sarkabilir. Yapacak bir şey yok. Olabilir. Zaten adamların 36 aylık bir süresi vardı.


Ben diyorum ki herkes iyi olsun ve ben yatırım yapan herkese yardımcı olayım. İnşallah hayırlısı olur. İnşallah Leb-i Derya işlerini biran evvel toparlar ve tekrar eski güçlerine geri gelir&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi