Selahattin Gülay yaptığı açıklamada, 8-9 bin kişi istihdam sağlayacak iki ayrı projesini anlattı. İlk projede emekli olan belediye işçilerinin yerine alınacak personelde dahil olmak üzere bin 500-2 bin kişinin istihdam edileceğini vurgulayan Gülay, ilk projesini şöyle anlattı:
&[#]8220;Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin 160 trilyonu bulan borcu nedeniyle emekliliği gelen personel emekli edilemiyor. Gazipaşa Caddesi&[#]8217;nde kiralar 5-10 bin TL arasında değişiyor. Merkezde gösterilecek bir arazi üzerine kooperatif usulü yaklaşık 400 dükkanlık bir iş merkezi yaptırıp, 1-3 bin YTL arasında kiralarım. Buradan yıllık yaklaşık 10 milyon YTL gelirle önce emekliye ayrılmak isteyenlerin paralarını ödeyip, emeklilik işlemlerini yaparım. Yaklaşık 200 emekli olan personelin yerine ihtiyaç durumuna göre 200-300 kişi alırız. En basit bir iş yerinde bile 4-5 kişi çalıştığını düşünerek, ortalama 3 kişi alırsak, toplam 400 dükkanda bin 200 kişi olmak üzere toplam bin 500 kişi iş imkanı sunulacaktır. Buraya insanlar da Zonguldak&[#]8217;ın 19 mahallesinden alınacak. Bu proje ile hem istihdam, hem ucuz kira, hem belediyeye gelir hem de genç kadrolarla daha hızlı hizmet imkanı sunabileceğiz.&[#]8221;
Gülay, ikinci projesinin ise Bilecik&[#]8217;teki gibi Valilik ve İl Özel idaresi ile gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra bedava arsa göstererek, yatırımcıların bölgeye çağrılabileceğini ifade etti. Bu yatırımcılarla birlikte 6-7 bin kişiye istihdam hedeflendiğini anlatan Gülay, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta yer çok. Yalnız yöneticiler görevlerini bilmiyorlar. Yapılan görüşmelerle belirlenecek arazilerin gerekli alt yapıları tamamlandıktan sonra fabrika kuracaklara bedava olarak sunulduğunda, Zonguldak&[#]8217;ın merkezinde, ilçelerinde ve beldelerindeki tüm ticaret erbabı bu konuya duyarlılık gösterir. Zonguldak&[#]8217;tan yatırım yapacak bulunmazsa, komşu illerden daha da olmazsa, büyük illerden yada yurt dışından yatırım yapacak kişi bulunur. Daha da olmazsa, benim bir çok tanıdığım büyük firma var, fabrika kurmak için alt yapısı yapılmış bedava arazi arayan. Bu gün Bilecik de bunu yapıyor. Tüm firmalar oraya akın ediyor&[#]8221; diye konuştu.
Gülay, istihdama yönelik 1 projesinin daha bulunduğunu ve bunu da, daha sonra kamuoyuna açıklayacağını anlattı.
Editör: Pusula Gazetesi