CHP Devrek İlçe Yönetimi tarafından 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri döneminde, gazetesinde AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar&[#]8217;ın haber ve reklamlarını yayımlayarak, CHP&[#]8217;ye zarar verdiği gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle CHP İl Disiplin Kurulu&[#]8217;na sevk edilen, Devrek Bölge Haber Gazetesi Sahibi, 25 yıllık CHP üyesi İbrahim Tığ, önceki gün İl Başkanlığına giderek, İl Disiplin Kurulu Başkanı Av. Saime Ekşi&[#]8217;ye sözlü ve yazılı savunmasını verdi.


İbrahim Tığ konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, CHP&[#]8217;nin şahsını değil, ticaretini sorguladığını belirterek; &[#]8220;Diyorlar ki, sen bir başka parti adayının reklâmlarını, haberlerini nasıl yaparsın? Elbette, yaparım. Bölge Haber gazetesi CHP&[#]8217;nin yayın organı mı? Şahsımın düşünceleri ayrı, gazetemin düşünceleri ayrıdır. Amaç belli ve şudur; Özcan Ulupınar&[#]8217;ın reklamlarını ve haberlerini neden yaptınız? Bunu CHP Devrek Yöneticileri değil, yedi cedleri dahi sorgulayamaz. Siz kimsiniz de bizim ticaretimizi sorgulayacaksınız?&[#]8221;şeklinde konuştu.


Tığ, CHP İl Disiplin Kurulu&[#]8217;nun kendisi hakkında olumsuz bir karar verdiği takdirde de yasal yollardan hakkını arayacağını, sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi