1986 yılında Gazi İlköğretim Okulu&[#]8217;na kayıt olan Metin Karaduman&[#]8217;a, o yıl okulda üçüncü senesini dolduran Mahmure Gökmen, sınıf öğretmenliği yaptı. İlkokulu bitiren Karaduman, öğrenim hayatını bitirdikten sonra babasının dükkanında çalışmaya başladı.
Öğretmenlik mesleğini tamamlayan Mahmure Gökmen ise 1996 yılında emekli olunca meslekten ayrıldı. İlk önce Bursa&[#]8217;ya yerleşen Mahmure Gökmen, ardından Ankara&[#]8217;da ikamet etmeye başladı.
Bu sırada üniversiteyi de okuyan Metin Karaduman, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı&[#]8217;na seçildi. Karaduman, görevini sürdürürken en son 25 yıl önce gördüğü öğretmenine sürpriz hazırladı. Öğretmeninin izini süren Karaduman, ilkokul öğretmeni Mahmure Gökmen&[#]8217;in kızına ulaştı. Tesadüf eseri 24 Kasım Öğretmenler Günü&[#]8217;nde arkadaşlarıyla buluşmak için Zonguldak&[#]8217;a gelen Mahmure Öğretmen, kapısını açtığı misafirleri görünce şaşkına döndü.
Yıllar önce okuttuğu öğrencisini karşısında bulan Mahmure Gökmen, &[#]8220;Oğlum&[#]8221; diye sarıldığı Karaduman&[#]8217;a &[#]8220;25 senedir hiç değişmemişsin&[#]8221; derken duygu dolu anlar yaşadı. Karaduman&[#]8217;ın küçükken çok zeki bir öğrenci olduğunu anlatan Gökmen, &[#]8220;25 yıl sonra öğrencimin bu görevde beni ziyaret etmesi çok mutlu etti. Çok duyguluyum. Ağlamak istiyorum. Kendisini kapıda gördüğümde çok heyecanlandım. Kendisine çok teşekkür ediyorum, çok mutlu oldum. Oğlumu daha yükseklerde görmek istiyorum. Çok akıllı ve iyi bir öğrencimdi. İnşallah milletvekili ve Başbakan olmasını da istiyorum. Uzun zamandır görüşemedik. Hiç değişmemiş hala aynı, 25 sene sonra da aynı. Onlar benim evlatlarım, çocuklarım&[#]8221; diye konuştu. Ağlamak için kendimi zor tutuyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü&[#]8217;nde böyle anlamlı bir ziyaret beni inanın çok mutlu etti. Çok seneler geçti. Sen çok akıllı ve iyi bir öğrenciydin&[#]8221; dedi.
Kendisinin de öğretmenini görmenin heyecanını yaşadığını anlatan Karaduman, karşılaşma esnasında ve aradan geçen uzun yılları şöyle anlattı:
&[#]8220;Hocam, 25 yıl aradan sonra tekrar onu görmek açıkçası beni de mutlu etti. Buraya gelmeden önce arkadaşlarımda heyecanlı olduğumu gözlerimden okudular. Bu farklı bir mutluluk oldu. Okul dönemine başladığınızda beş yıl birlikte eğitim gördüğünüz öğretmeninizi yıllar sonra görmek, biraz tabii ki beni de heyecanlandırdı. Öğretmenler Günü anısına böyle bir program düzenledik. Kendisinin ben de burada olduğunu bilmiyordum. Aradan yıllar geçti benim öğretmenimin şefkatli konuşmaları, sürekli bize eğitimde motivasyon vermesi, derslerimi sevmemde en çok emeği geçen Mahmure Öğretmenimdi. Onun öğrettiği gibi düzen ve tertibi bütün hayatıma yaymaya çalıştım.&[#]8221;
AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, ziyaretin anısına öğretmenine vazo ve çiçek takdim etti
Editör: Pusula Gazetesi