Zonguldak Barosu Başkanı Av. Kerem Ertem, Aile İçi Şiddet Konusu&[#]8217;nda Türkiye&[#]8217;de 10 ilde yapılan çalışmanın Zonguldak Baromsu ve Bahçeşehir Üniversitesi ortaklığında geçtiğimiz hafta sonu uzmanların bir ardada olduğu ve son gün halka açık yapıldığını söyledi.
18-19-20 Kasım 2011 tarihleri arasındaki seminerlerin değerlendirmesini yapan Ertem, &[#]8220;Böyle bir durumla karşılaşan uzmanların birbirleri ile diyaloglarının nasıl sağlanacağı ve çözüm yollarına nasıl ulaşılacağı konusunda 18-19 ve 20 Kasım 2011 tarihlerinde Zonguldak Öğretmenevi Salonları&[#]8217;nda seminerler düzenlendi. 18-19 Kasım 2011 tarihinde konunun uzmanları, bu konuda Bahçeşehir Üniversitesi&[#]8217;nde görev yapan ve klinik psikologluk alanında önemli çalışmalara imza atan öğretim üyeleri tarafından eğitim seminerleri verildi. Tecrübe ve bilginin aktarılması, bu konuda karşılaşılan zorlukların giderilmesi noktasında daha profesyonel bir bakışın geliştirilmesi açısından baro olarak çok değer verdiğimiz bir çalışmaydı. Bu eğitim seminerleri Türkiye&[#]8217;de 10 ilde yapılacak ve üçüncüsü Zonguldak&[#]8217;ta gerçekleştirildi. Sosyal hizmet uzmanlarının, doktorların, psikologların, polislerin, jandarma mensuplarının, avukatların geniş katılım sağladığı bir çalışma oldu. Son gün de halka açık bir toplantı yaptık. Bu toplantıda da Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, klinik psikologluk alanında büyük çalışmalara imza atan Türkiye&[#]8217;nin önemli isimlerinden birisi Leyla Welkin ve Adli Tıp Anabilim Dalı&[#]8217;nda şehrimizde çalışan doktor Levent Atik&[#]8217;in de katılımıyla halkı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bu toplantıda halkın çeşitli kesimlerinden katılım olduğu gibi katılımcılar aktif bir şekilde konuya müdahil oldular. Bu toplantılar süresince www.bizeneleroluyor.com adresinin ilanı söz konusu oldu. Bu site Aile İçi Şiddetten önceki dönemlerde insanların eşleriyle tanışması, bir aile kurması ve bu konuda bilgilendirmeleri adına karşılaşılan sorunların çözüm yolları açısından nelere başvurabileceği noktasında önemli bilgiler içeriyor&[#]8221; dedi.
Zonguldak Barosu&[#]8217;nun Ocak 2012 tarihinden itibaren kent ve kentin sorunlarıyla ilgili sosyal projeleri gerçekleştirecek faaliyetlere de imza atacağını ifade eden Ertem, &[#]8220;Zonguldak Barosu olarak sadece mesleki sorunların çözümü noktasında ve mesleki eğitimin geliştirilmesi noktasında çalışmalar yapmıyoruz. Bundan önceki dönemlerde de suça itilmiş çocuklara yönelik bir çalışmaya imza attık. Sosyal sorumluluk projeleri ve sosyal sorumluluk alanında da çalışmalarımızı bundan sonraki süreçlerde de sürdüreceğiz. Ocak ayına kadar herhangi bir çalışmayı planlamadık. Ocak ayından Ağustos 2012&[#]8217;nin başına kadar mesleki eğitime yönelik çalışmalar yapacağız. Kent ve kent sorunlarıyla ilgili sosyal proje adına geliştirebileceğimiz faaliyetlerimiz de olacak&[#]8221; şeklinde sözlerini tamamladı.
Editör: Pusula Gazetesi