Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, hastane yeri, Sevgi Evleri, ZKÜ´de yaşanan tecavüz iddiası, otogar, otopark, deprem riski ve yapılaşma konularında açıklamalarda bulundu. ZKÜ´de yaşandığı iddia edilen tecavüz olayı ilgili konuşan Vali Ayyıldız, konuyu Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer´in çok dikkatli bir şekilde takip ettiğini söyledi. Öyle bir olayın yaşanmadığını belirten Vali Ayyıldız, &[#]8220;Konu hassas bir konu demiştik. Hukuki boyutu başladı herhalde. İlaç aldıkları halüsyunasyonlarda olabilir olacağın önceden de söyledim. Diğer bulguların desteklemesi lazım. Kameralar var, kameralar oynanmış mı? Bu dedikleri olay daha önce olmuş mu dedik. Rektör Beyde bunu açıklamış zaten. Rektör bey olayı hassasiyet ile takip ediyor&[#]8221; dedi.
Zonguldak´ta yer tahsisi yapılamayan hastane ile ilgili de açıklamada bulunan Vali Ayyıldız, 69 Ambarlarında zemin etüt çalışmasının yapılacağını söyledi. Oradaki esnafı mağdur etmeyeceklerini belirten Ayyıldız şunları söyledi:
&[#]8220;Benim aracımın önünde Türkiye Cumhuriyeti´nin bayrağı var, hastaneye salvolar yaparak gittik. Yol çok dar. İki tane seçeneğimiz var. 69 Ambarlarıyla ilgili büyük hastane olarak genel bir kabul var. Bizimde kabulümüz o yönde. Bunda iki tane handikap var. Biri tren yoluyla ilgili ona hallediyoruz. Başka bir husus var. Zemin etüt çalışması yapılacak. Buraya bir iki katlı bina yapılmayacak. Normal binada yapılmasa zemin etüdüne bakmak zorundayız. Oraya hastane yapacaksınız, Bartın, Karabük´ü de buraya yönlendireceksiniz, bu yolun iyi yapılması lazım. Bununla Sağlık Müdürü Öner Bey bununla ilgili çalışmaları takip ediyor. Tahliye ilgili çalışma yapıldı, oradaki arkadaşlarda olumlu bakıyor. Onlara yer gösterildi. Oranın birde ilginç bir durumu var. Ora vatandaşa tahsisli değil, kamuya tahsisli. Onlarında mağdur olmaması için onlara yer göstereceğiz.&[#]8221;


SEVGİ EVLERİ YAPIMI
Vali Ayyıldız, Kozlu sahiline yapılacak olan Sevgi Evleri ile de açıklamada bulunarak, &[#]8220;100 dönümlü bir alan. Demiş ki, diş sağlığı ile ilgili ihalesi var başlıyor. Ondan sonra milli eğitim bir şey yapmış okul gibi. Gençlik spora bir yer tahsis edilmiş. Aklınıza gelebilecek sonuna kadar planlanmış. Sevgi Evleriyle ilgili proje var 69 Ambarlarına yapılacağını söylediler. Sevgi Evlerini yaptığımız yer Kozlu sahilinde orada çok geniş bir alan var oraya yapılacak. Dolayısıyla diğerlerinin şuan için yatırım yapma durumu yok. Çocuklar için güzel olabilecek harika bir yer&[#]8221; dedi.
Otogarında illa şehir merkezi içinde değil şehir merkezi dışında da olabileceğini kaydeden Ayyıldız, &[#]8220;Otogar illa şehrin içine yapılacak değil. Dışarılarda olabilir. Belediye burayı tamir etmiş. Kozlu´da da yapılıyor. Arabaların sık sık durması beni sinir ederdi, vatandaşı da sinir eder herhalde&[#]8221; diye konuştu.

&[#]8220;ŞEHİR KENDİNİ GENİŞLETTİKÇE YOLLAR GENİŞLER&[#]8221;
Zonguldak´ta yaşanan trafik sorunu ve otopark sorununa da değinen Vali Ayyıldız şunları söyledi:
&[#]8220;Bizim merkezde Kozlu ve Kilimli belediyeleri var. Ciddi anlamda inşaat yapıyorlar. Otoparkın yapılması için yerinde gösterilmesi lazım. İyi bir imar yaptığımızda, şehir daha güzel olur. Hava kirliliğinden de bütün renkler kaybolmuş. BAKKA binamızı Kozlu sahilindeki Sevgi Evlerinin yapına yapacağız. Güzel bir proje yapmışlar. Binayı beyaza boyayacaklar. Başka olmasını söyledim. Boyanın yağmurla temizlenen boya olduğunu söylediler. Şehir kendini genişlettikçe yollar genişler. Burası mecburiyet caddesi. Alternatifiniz olunca bir yerden girmeniz gerekiyor. Kilimli´yi Kozlu´ya bağlayan bir proje düşünülebilirdi. Şimdi olabilir mi? bunlar incelene bilir.&[#]8221;


&[#]8220;ZONGLUDAK´IN ALTI BOŞ&[#]8221;
Zonguldak´ta ki yapılaşmaya da değinen Vali Ayyıldız, Bahçelievler Mahallesi´nde üniversite tarafından zemin araştırması yapıldığını söyledi. Yapılan araştırmanın ardından hazırlanan rapora göre gereğini yapacaklarını belirten Vali Ayyıldız, &[#]8220;Zeminin durumuna bakılacak. O araştırmadan çıkan rapor herkesi bağlayacak. Öncelikle rapor bir çıksın. O zaman belediyeye rapor bu bunun gereğini yap diyeceğiz. Ama öncelikle raporun çıkması gerekiyor. O rapor belediyeyi, bizi, kamu kurumlarını bağlayacak. Zonguldak´ın altında 300 kilometre boşluk var diyorlar. Zonguldak´ın geneliyle ilgili bir rapor hazırlatacağız. Bu rapor bize üst ve altyapı çalışmalarında bize rehberlik yapacak. Yavaş yavaş olacak, bir anda olmaz diye bir şeyde yok&[#]8221; dedi.


&[#]8220;İDARECİLER HİZMETTEN KAÇMAZ&[#]8221;
Yerel idarecilerin kendisinden yardım isteyebileceğini de belirten Vali Ayyıldız konuşmasını şöyle tamamladı:
&[#]8220;Mahalli idarelerdeki arkadaşlar bilgili kimse benden bilgilisini de bulamazlar. Demokratikleşme anlamında mahalli idarelere yetki daha fazla veriliyor. Belediyenin yetkisi tamamen belediye mahalli idareler anlamında merkezini tüm yetkisini almış durumunda. Ancak bize bir tavsiye olur, bizden bir şey ihtiyaç ister bunu yerine getiririz. Yasal çerçeve içerisinde, bu yetki son on yılda mahalli idarelere verildi. En küçük belediyeden en yükseğine aklınıza gelebilecek her şeyden benden yararlanabilirsiniz dedim. Mahalli idarelerde bizim arkadaşlarımız var. Yapacağınız her işte ben size önderlik yaparım. Bunu yapma noktasında Zonguldak´la ilgili her şeyi yaparız. Yeter ki Zonguldak ile ilgili bir şey yapılsın. Van ile ilgili olan hadise, Zonguldak´ın da incelenmesi lazım. Depreme ya da münhal yapıysa ve bunu yerel idareler yapamıyorsa Şehircilik Bakanlığı bu konuda yetkili. Batı´daki ve Doğu´daki idarecilerimiz hizmetten kaçmaz. Zonguldak´ın altında 300 kilometrelik boşluk var, yapılaşma kötü bunlar yıllarca gelmiş böyle olmuş. Şuna samimiyetle inanın hangi düşünceye sahip olarsa olsun, hepsi samimi olmuştur.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi