Geçtiğimiz hafta sonu Almanya&[#]8217;da düzenlenecek Zonguldaklılar gecesi öncesi Türkiye&[#]8217;den gelen misafirlerin ağırlandığı gecede kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkan Yardımcısı Kasım Cin (51)&[#]8217;in cenazesi Zonguldak Havaalanı&[#]8217;na getirildi.


Cenaze törenine Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çaycuma Belediye Başkan Vekili Engin Köktürk, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, CHP İl Başkanı Tümer Peker, Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu ve yakınları karşıladı.


Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı eski Başkanı Recep Kahya arkadaşlarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek; &[#]8220;Çok değerli bir arkadaşımızdı. Bu havaalanının çalışmalarında bizlere çok destek oldu. Katkılarından dolayı ona minnet borçluyuz&[#]8221; diye konuştu.


Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin ise dün itibariyle yurt dışı uçak seferlerinin sona erdiğini belirterek; &[#]8220;Bu seneki son yurt dışı seferimizde böyle talihsiz bir olay yaşadık. Havaalanlarının iyi günde kötü günde ne kadar önemli olduğu bir kez daha şahit olduk. İnşallah seneye seferlerimiz daha iyi olacak. 29 Mart 2012 tarihinden itibaren yeni sezon yurt dışı uçak seferlerimiz başlayacak&[#]8221; diye konuştu.


Çok üzgün olduğu gözlenen Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş Cin&[#]8217;in ailesine sabır ve başsağlığı diledi. Cin&[#]8217;in cenazesi Çaycuma&[#]8217;ya bağlı Terziler Köyü&[#]8217;nde katılımın yoğun olduğu bir cenaze töreni ile defnedildi.


Almanya&[#]8217;da yapılacak olan organizasyon öncesi yaşanan talihsiz olay üzerine etkinlikler iptal edilmişti. Etkinlikler için Almanya&[#]8217;ya giden Zonguldak kafilesi ise yurda cenaze ile döndüler.

Editör: Pusula Gazetesi