Zonguldak karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yoğun bakım servisinde görevlilerin iki hastaya tecavüz ettiği yönündeki iddialar şok etkisi yaratmıştı. 63 yaşındaki H.K´nın kaldığı yoğun bakım servisinde iki hasta bakıcının bir başka hastaya tecavüz ettiğini gördüğü yönündeki haberler üzerine başlatılan soruşturmada sona gelindi. Tüm kamera kayıtlarının incelendiği ve çalışanların ve bahse konu yoğun bakım servisinde bulunanların ifadelerinin alındığı idari soruşturma sonunda bu iddiayı doğuracak hiçbir delilin bulunmadığı sonucuna varıldı.


Konuyla ilgili Pusula&[#]8217;nın sorularını yanıtlayan Rektör Mahmut Özer, söz konusu haberlerden dolayı çalışanların ve kurumun zarar gördüğünü belirterek adli soruşturmanın sonuçlanmasıyla birlikte iddialar ve yazılanlar hakkında hukuki işlem başlatacaklarını söyledi.



TAMAMEN İFTİRA


İşte Mahmut Özer&[#]8217;in açıklamaları; &[#]8220;Biz idari soruşturmamızı bitirdik. Bu bizim için çok önemli bir iddia. Vali Bey beni aradığı zaman ben hemen olayı araştırmaya başladım. Biz bunun sonuna kadar gideceğiz. Bu iddia ortaya çıktığında böyle bir şey varsa da biz zaten cezai olarak gereğini yapacağız ve sizde o zaman haber yapın dedik. Ben gece 3-4&[#]8217;e kadar ekiplerimle birlikte oradaydım çalıştık. O zamanda söyledim, &[#]8216;Bu iddia gerçek değil ise, hem 3 bin- 4 bin vatandaşın gittiği bir yeri kurumsal olarak şaibe altında bırakacaksınız hem de biz hukuksal sürece gireriz. Biraz bekleyin&[#]8217; dedim. Ama yinede bu haberi yayınladılar. Biz idari soruşturmayı bitirdik. Şimdi adli soruşturmanın bitirilmesini bekliyoruz. Ama tamamen iftira. İddia edilen şeyin hiçbir tutar yanı yok. Adli soruşturma bittikten sonra da gerekli açıklama da yapılacak. Ardından da gerekli hukuki süreç başlatılacak.



VARSA BİR SORUN SONUNA KADAR GİDERİZ


Belirttiği gibi &[#]8216;23 yaşında kız vardı, tecavüzcüyü görüyor, bağırıyor&[#]8217; diyor. Ama hiçbiri yok. Kamera görüntülerinde bir şey yok. Söz konusu hasta Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;nde psikiyatride tedavisi görmüş. 20&[#]8217;ye yakın ameliyat olmuş. O nedenle o zaman yazılanlarda sabırsızca yapılmış bir haber oldu. Ben bunu da anlayamıyorum. Problemde bu. Bizim yönetim olarak bir takım şeyleri saklama, &[#]8216;kol kırılır yine içinde kalır&[#]8217; demek gibi bir düşüncemiz yok ki. Bir problem varsa bunda sonuna kadar gidersin. Gitmem lazım ki kurumu da temize çıkartayım. Suç bireyseldir. Kurumsal değildir. Bir problem varsa da yoksa da ben gereğini yapmak durumundayım.



DAVA AÇACAKLAR


Önümüzdeki günlerde her şey ortaya çıkacak. Yoğun bakımda çalışan arkadaşlar da kişisel tazminat davası açacaklar. Çünkü orada çalışan insanlar var ve onların tecavüzcü olduğu iddia ediliyor. Biz her şeyden bir ders çıkartmaya çalışıyoruz. Bir kaynak yarattık ve hastanenin her yerine görüntülü kamera kuruyoruz. Hiçbir şaibe altında kalmayalım, kör nokta kalmasın istiyoruz. Ama yetişkin yoğun bakıma kamera koyamayız. Hastanın yattığı yerin mahremiyeti vardır. Her şey şeffaf olsun istiyoruz ve bundan sonra her şey daha net olacak.



Editör: Pusula Gazetesi