Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör´ün ismi öne çıkmasına rağmen Yusuf Kalay ve Cevat Kır Milletvekili Fazlı Erdoğan´dan işaret bekliyor.


AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Ereğli Belediye Başkanı ve AK Parti Ereğli Belediye Başkan adayı Murat Sesli´nin tutuklanması ve yeni başkan adayının kim olacağı yönündeki soruları cevapladı.


Erol Şahin, son olayların teşkilatı ve Ereğli´yi derinden üzdüğünü belirterek, "Bağımsız yargıya hepimiz güveniyoruz. Yargılama safhasında olan bir dava ile ilgili bir görüş bildirmek doğru olmaz. Biz bu yeni gelişmeye göre teşkilatımızla birlikte genel merkezimizle beraber değerlendireceğiz ve bu duruma göre tavrımızı belirleyeceğiz. Ekibimiz hazır, projelerimiz hazır. Ereğli´ye hizmet etmeye hazırız. Belirlenmiş bir isim yok.


En güzel adayı Ereğli halkının önüne koymak gerekiyor. Ereğli bir beş yıl daha kaybetmesin" dedi.


Şahin, Aydın Güngör´ün isminin hatırlatılması üzerine;"Gülüç Belediye Başkanı Aydın Göngör bu göreve laik olan arkadaşlarımızdan bir tanesi. Gülüç´te Belediye Başkanlığını açıkladık. Önümüzdeki günlerde bir çalışma yapılacak. Bunun değerlendirmesin genel merkezimiz, teşkilatımız hep beraber yapacağız. O çıkan haberde teşkilatımızla alakalı bir haber değil. Aydın Güngör´de bizim sevdiğimiz bu göreve laik olan bir arkadaşlarımızdan bir tanesi."


Milletvekili Fazlı Erdoğan yeni aday belirleme sürecinin devam ettiğini belirterek; "Henüz yapmamız gerekenlerle ilgili bir talimat gelmedi. Genel Merkezin söylediği doğrultuda hareket edeceğiz. Zaten henüz yasal süreç dolmadı. Ben her şeyde bir hayır vardır diye düşünüyorum. Hepimiz için hayırlısı neyse o olsun" şeklinde konuştu.


Milletvekili Polat Türkmen ise Genel Merkez´den gelen talimat doğrultusunda konuşmayacağını belirtti.


Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ise partinin tercihine saygı duyacağını belirterek; "Ereğli´de mevcut arkadaşımız nedeniyle adaylık müracaatında bulunmamıştım. Süreç ne gösteriri bilemiyorum. Parti teşkilatımızın kararını beklemek en doğrusu" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi