Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ve beraberindekiler hazırlamış oldukları toplu sözleşmeyle ilgili isteklerini rapor halinde MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan&[#]8217;a teslim etti.


Ziyarette konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, &[#]8220;Yapılan Anayasa değişikliği ile grev hakkımız görmezden gelinerek uygulanmakta olan toplu görüşme yerine 2011 yılından itibaren toplu sözleşme yapılacağı hükmü getirilmiştir. Bu nedenle 4688 sayala Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu&[#]8217;nda değişiklikler yapılması gerektiğinden 3 büyük konfederasyon ve hükümet yetkilileri görüşmelerde bulunmuş konfederasyonlar taleplerini hükümet yetkililerine iletmişlerdir. Türkiye Kamu-Sen kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini korurken, devletinin de milli çıkar ve menfaatlerini bir arada gözetebilmek ayrıcalığına sahip örnek bir kurumdur. Her şeyden önce devletimiz ve milletimiz gelmektedir. Bu nedenle konfederasyonumuz &[#]8216;ilkem, önce ülkem&[#]8217; diyerek yola çıkmış, ilkesini ülkesinin milleti ve devleti ile bölünmez bütünlüğü olarak belirlenmiştir. Türkiye Kamu-Sen olarak kamu görevlilerimizin toplu sözleşme hakkını tam olarak kullanabilmesi ve insanca onuruna yaşanır ücretle, adil, demokratik ve çağdaş bir çalışma ortamına kavuşması için mücadelemiz her zaman devam edecektir. Düzenlenecek olan toplu sözleşmenin geniş katılım ve temsil imkanının sağladığı katılımcı bir toplu sözleşme olması temennimizdir. Hazırlanan kanun taslağı memurların beklentilerini karşılamaktan uzaktır&[#]8221; dedi.


Ardından konuşma yapan MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan ise &[#]8220;Çıkmış olduğunuz bu yolda bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Türkiye Kamu-Sen bize göre üniter yapısıyla ilgili olarak en önemli bir sivil toplum kuruluşudur. Bu raporunuzu genel merkezimize vereceğiz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız&[#]8221; şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, toplu sözleşme kanunu tasarısı taslağında yer almasını istedikleri konuların değişiklik teklif metni ve açıklamalarının bulunduğu Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi&[#]8217;nin hazırlamış olduğu raporu MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan&[#]8217;a teslim ederek, bu konuda duyarlılık göstereceklerini umuyor ve desteklerini esirgemeyeceklerini temenni ettiklerini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi