Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, ´´Hangi araştırmayı esas alırsak alalım sonuçta en azından ülkemizde 2 kadından birinin eşinden şiddet gördüğü ortaya çıkıyor´´ dedi.



Nuhoğlu, Zonguldak Barosu tarafından Öğretmenevi´nde düzenlenen ´´Aile İçi Şiddet´´ konulu panelde yaptığı konuşmada, aile içi şiddetin temel nedeninin ataerkil aile yapısından ve kadın erkek arasındaki güç dengesizliğinden kaynaklandığını söyledi.



Aile içi şiddeti önlemek için ataerkil aile yapısına sebep olan toplumsal örf ve adetlerin bir noktada ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Nuhoğlu, ´´Aile içi şiddete yönelik Türkiye´de birçok araştırma yapıldı. Bazı araştırmalar kadınların yüzde 71´inde hayatlarının en az bir döneminde bir defa eşinden şiddet gördüğünü gösteriyor. Bazı araştırmalarda ise bu oranın yüzde 51 olduğu ortaya çıkıyor. Hangi araştırmayı esas alırsak alalım sonuçta en azından ülkemizde iki kadından birinin eşinden şiddet gördüğü ortaya çıkıyor´´ diye konuştu.


Araştırmalarda çıkan ilginç sonuçlardan birisinin de bu araştırmalara katılan kadınların yüzde 15´inin bazı hallerde şiddeti hak ettiği görüşünün ortaya çıktığına dikkati çeken Ayşe Nuhoğlu, şöyle devam etti: ´´Oysa şiddet insan onurunu ihlal eden bir davranıştır. İnsan ne yaparsa yapsın şiddet uygulanmaması gerekiyor. Şiddet dediğimizde akla ilk gelen fiziksel, dövme ve tekmeleme algılanmamalıdır. Fiziksel şiddetin yanında duygusal, cinsel yada ekonomik şiddette vardır.´´
Editör: Pusula Gazetesi