Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir Cumartesi günü akşamı Belediyeye ait Radartepe Sosyal Tesisleri&[#]8217;nde hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yaptı. AK Parti Kilimli Belde teşkilatı ve belediye meclis üyelerinin hazır bulunduğu basın toplantısında çıkan haberin kesinlikle yalan olduğunu kaydederek, &[#]8220;Basına saygım vardır ama böyle habercilik olmaz. Yalan haberciliği kesinlikle kınıyorum. Zaten gerekli hukuki süreci de başlattım. Bu habercilik değil yalancılıktır, ahlaksızlıktır ve hukuki yollarla hesabını soracağım. &[#]8221; dedi.


Basın toplantısında olayı detaylı bir şekilde anlatan başkan Özdemir, toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Seçkin Özdemir yaptığı konuşmada şunları kaydetti:


Gündemle alakalı dün birkaç demecimiz oldu. Gerekli açıklamaları yaptık ama sonuçta sizlerin ve vatandaşların hakkında ve zihninde her hangi bir şey kalmasını istemem. Siz kendi misyonunuz doğrultusunda vatandaşları bilgilendirmek, Tabi ki işin tadı tuzudur yorum da katacaksınız bunlar bizimde beklediğimiz, vatandaşlarımızın da istediği akıcılıktır. Belediye Başkanlığı görevine geldiğimden bu zamana kadar artık 3. seneye doğru gidiyoruz. 30 aylık bir dönem oldu. Bu dönem içerisinde biz eksikliklerin hepsini tamamlayıp yeni projelere hayata geçirip vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için gerçekten canla başla çalıştık ve çalışıyoruz da. Bunu tüm belediye başkanları yapar, zaten bunun içinde aday olduğumu sizlere arz etmiştim. Bunları yaparken de tabi ki eksiklikler olabilir. Belediye başkanlarının da olabilir, çalışan herkesin de olabilir ama bunları tamamlamak için buradayız dedi. Bunları sizler kah görüntü vasıtasıyla, kah köşelerinizde ve haberlerinizde bizlerle paylaştınız ve bizleri haberdar ettiniz belki de eksiklerimizi ama bugün buraya hafta sonu olmasına rağmen gelip teşrif etmenizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Tabii habercilikte size bir teşekkürümü de ilk önce siz sorarak, yani bir haberi çıkartırken soruyorsunuz, olması gereken zaten bu. Böyle böyle bir haber vardır olumlu ya da olumsuz. Şahsımızla ya da diğer çalışanlar içinde ya da diğer belediyeler içinde. Sorarak doğru bilgiyi aldıktan sonra ya da diğer bağlantılı kurumlarla da istişarenizi yaptıktan sonra gerçek bir şablonu çıkardıktan sonra vatandaşlara haber niteliği taşıyan konuları aktarıyorsunuz düzgün bir şekilde. Geçen dediğim gibi adı geçen gazete şu anda ismini vermeyeceğim artık, malum gazete olarak söyleyeceğim. Bu malum gazetemiz ben göreve başladığımdan bu zamana kadar agresif bir şekilde bizlere saldırılarını yaptılar. Tabii hep söylenen bir laf vardır reklamın iyisi kötüsü olmaz ama tabi ki biz bu şekilde reklam edilmekten hoşlanmıyoruz. Ama haberleri verirken de bu sahte haberler şeklinde, bu basın ahlakına uymayan tarzda ve nitelikte olması artık bizleri yormaktadır.


Yaklaşık 6 ayın üzerinde özellikle paylaşım sitelerinde, internet aracılığı ile dediğim gibi birkaç grup aslında kendi aralarında aslı astarı olmayan söylemler yapıp işte 2-3 kişi de peşlerine takıp, beğenenler ve beğenmeyenler diye gruplar oluşturup yorumlar yapıyorlar. Bunları dikkate almadım. Sonuçta insanlar dedim bu paylaşım sitelerinde birileri bir şeyler paylaşabilirler artık aralarında ne paylaşıyorlar bilemiyorum da yani bir şeyler paylaşabilirler dedik. Biz dedik bunlara laf yetiştirmeyeceğiz. Çünkü her gün birine bir laf yetiştirsek iş yapamayız. İş yapmak için bizleri insanlar bizi buraya getirdiler. İşlerimize kenetlendik ve hakikaten de başarılı olduk. İşlerimi yaptığımızdan dolayı. Ama bu adı geçen yerel gazetemiz bir el değişikliği oldu orada. Belki de ortak değişimi oldu öyle söyleyeyim, ortak edindiler. Eski belediye Başkanı Ali Aslankılıç&[#]8217;ın oğlu Hamit Aslankılıç adı gazetenin hisselerini aldığın dair kendileri görüntü ve fotoğraf verdiler. Hisseler kime aittir bilmiyorum ama yalnız onlardan okuduğum, onların resmini gördüğüm kadarıyla yorum yürütüyorum. Yani eğer ki onlara devretmedilerse o resmi niye koydular onu da bilmiyorum. Ama başkasına da devretmişlerse de artık bu benim kabahatim değil, onların haberlerini, kendi haberime baktığım zaman onların haberi de dikkatimi çekmişti. Ve orada da bir beraberlikleri ve birliktelikleri ortaya çıktı.


İHALESİ OLMADI Kİ FESADI OLSUN..


Şimdi bu arkadaşlar özellikle artık kendi haberlerini ya da Zonguldak haberlerini yapmaktan ziyade dediğim gibi eski belediye başkanı Ali Aslankılıç&[#]8217;ın oğlu Hamit Aslankılıç&[#]8217;ın oğlu bunlarla ortaklık içine girdikten sonra, bu seçimlerden bu zamana kadar zaten bu olayı sindiremediler. Yani üzgünüm bunu aslında zikretmekten ama yani sonuçta beni vatandaş seçmiştir. Kaybeden kişi oturur gelip sırasını bekler. Ömrü vefa eder ya da vatandaş takdir edilen kişi geçer tekrar vazifesine döner. Ama benim hakkımda haber bulamayıp ta kendi zihninden yaylan yanlış haber çıkartıp ta kamuoyuna motorsikletle bunları falan dağıtırsan o zaman insanlar ilk önce düşünür, ben olsam bende düşünürüm. Şimdi ne açıklayacağım ben, vatandaşa ne açıklayacağım ben. Yaa kardeşim böyle bir şey yok. Burada çay içtiğimiz gibi dedim ki gittim Pazar yeri temizliği aynı zamanda bizim Perşembe pazarımız var orada pazaryeri temizliğini yapılmasını denetleyelim hem de itfaiye orayı yıkayacaktır, oradan çıktım saat 11.30 sıralarında Kilimli karakoluna uğradım, çayını içtim. Orada ki Kilimli karakol amirimiz Sayın Murat Öz bey onunla da her an kontağa geçebilirsiniz olayın aslını birinci ağızdan öğrenebilirsiniz. Yani orada benim ne ifadem, ne sorgum, ne 5 kişiyle gözaltına alınmam, ne ihalesi, ne fesadı hiç herhangi bir şey olmadı. Bununla ilgili de birkaç yerde açıklama yaptım.


Kaldı ki bizim yaptığımız ihaleler açık ihale olarak yapılmaktadır ve ihaleler Zonguldak Emniyeti&[#]8217;ne duyurulmaktadır ve Zonguldak Emniyeti&[#]8217;nden de 1 tane polis memuru arkadaşımızda görevlendirilmektedir. Bizim de bu ihalemiz kameraya çekilmektedir. Ve aynı zamanda da resmi gazetede ve ihalenin durumuna göre yerel gazetelerde sizlerin aracılığıyla kamuoyuna duyurulmaktadır. Kapımızda açık yapılmaktadır. Bu zamana kadar, geldiğimizden beri böyle. daha ben ne yapacağım? Bu ihalelere nasıl fesat sokabilirim. Bunların aklında geçen ihale hangisidir, hangi ihalenin fesadıdır, bunu bari açıklasınlar?



AYIN 27&[#]8217;SİNDE DAVALARI VAR


Ben bu arkadaşlar hakkında konuşurken demiştim, bu eski belediye başkanı Ali Aslankılıç&[#]8217;ın oğlu da ben bu belediyeyi kazanmakla onların işyerlerini kapattım dedim. Yani belediyeye kendi iş merkezleri olarak kullanıyorlardı. Örneğini de vereyim belediyeye ait alanlarda, 4 bin 5 bin metrekarelik alanlarda yıllarca 140 liradan direk harmanları, kömür ocakları, kömür depoları işleten insanlar. Ayın 27&[#]8217;sinde davaları var bakın görüyorsunuz. Bakın ben bunları gündeme dahi taşımamıştım şu ana kadar. Bizim burada 30 tane işçimiz gitti ifade verdi bunlara ahır yapıyoruz diye evlerinin önüne kendi evlerini yaptılar. Yani Kilimli Belediyesi&[#]8217;nin karşısındaki direk depoları, kömür depoları, buraları belediyenin malzemeleriyle, belediyenin işçileriyle, belediyenin araçlarıyla ve mesai saatleri içerisinde yaptıran ben miyim, kendileri. Bunları biz anlatmayalım, yani insanlarla paylaşmayalım, ar ettik utandık bunu adli merciler yapsın, ve aynı zamanda konu şu anda mahkemededir. Mahkeme sonuçlansın beraat ederler yada ceza yerler o beni çok ilgilendirmiyor dedim ama sonuçta bunları bizim çalışan işçilerimiz anlattı.



MALZEMELERİ TRABZON&[#]8217;A TAŞIDILAR VE EV YAPTILAR..


Ve bu işçiler de emin olun ki etki altında değil torba yasasında bu ifade veren işçilerin de yani ihtiyaç fazlası diye lanse edilen işçilerimizin yaklaşık üçte ikisini kurumlara gönderdim. Benim baskımla yapılacak bir şey değil çünkü emniyete ifade verdiler ben yoktum, Savcılıkta ifade verdiler. Bu ifadelerin hepsinde ne diyorlar, doğrudur men o zaman geçici işçiydim, işten atılma korkusuyla ve bu işin yanlış olduğunu düşünmeden ben bunları gittim, malzemelerini, oranın çimentosunu, tuğlasını, demirini, kalorifer peteğini, kumunu, araçlarını çıtasını, tahtasını, mobilyalarını memlekette ki Trabzon&[#]8217;daki evlerine kadar götürdük, taşıdık, yaptık, kurduk diyorlar. Bu bir iki kişi değil 20 kişi değil. Bunu ben ilk defa anlatıyorum size. Niye ilk kez anlatıyorum çünkü mahkemesi devam ediyor, Şimdi bunlar kendi davalarını saptırmak için kendileri uydurmasyon haberler veya şu anda halen daha bizim mahkeme gündeminde olan şeyleri tekrar gündeme taşıyıp bunları unutturarak kendileri kamuoyu oluşturmaya çalışmaktadırlar.


BU ARKADAŞLARIMIZIN DA GAZINI ALACAĞIZ


Ben bunları anlattıktan sonra şimdi herkesin işte ondan sonra zihinleri açıldı, şimdi ondan sonra insanlar konuşmaya başladı Eee konuşsunlar ne yapayım yani ben sonuçta dikiş atacak halim yok insanların dudaklarına insanlar konuşmasın diye ama bunlar edepli olacak bundan sonra, ahlaklı olacak. Ben adli makamlara gerekli başvurularda bulundum, adli makamlar nasıl işlerse işler ben sonuçta dediğim gibi maddi tazminatı bağışlayacağımı söylemiştim, Mehmetçik Vakfı&[#]8217;na, şehitlerimize bunları bağışlayacağımızı söylemiştim. İster 1 lira çıksın ister 1 milyon lira çıksın. Parayı bağışlayacağımı söyledim. Belki bu vesile ile bu arkadaşlar da dolayı olarak yapacakları yok indirek olarak katkıda bulunmuş olurlar yani. Benim konuyla alakalı söyleyeceklerim bunlardır. Kilimli&[#]8217;yle ilgili çalışmaları anlatmak isterim ama dediğim gibi zaman olarak onlara yetmiyor. Bu anlamda da bu arkadaşlarda amaçlarına ulaşmışlardır. Amaçları hız ve gaz kesmektir. Ama hiç şey yapmasınlar biz hızda kesmeyeceğiz, gaz da kesmeyeceğiz. Aynı şekilde devam edeceğiz ve bu arkadaşlarımızın da gazını alacağız.


Editör: Pusula Gazetesi