Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Anadolu Lisesi´nde gerçekleştirilen ve ev sahipliğini Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş.´ın yaptığı finaller öncesinde, katılımcı okulların öğrencileri, öğretmen ve velilerine okulun kafeteryasında kahvaltı ikram edildi. Son 5 yıldır 11 OYAK İştirakine ve 15 ile yayılan yarışmanın İl Birinciliği Sınavı bu sene Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlendi. Bu illerde organizasyona Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento, OYAK Beton, Renault MAIS, ERDEMİR, Ermaden ve Tukaş ev sahipliği yaptı.
4 sorudan oluşan ve 3 saat süre tanınan sınav 15 ilde eş zamanlı olarak 10.00-13.00 saatleri arasında yapıldı. Sınavda tüm okullar iddialı olduklarını, sene başından beri özverili bir çalışma ile sınava hazırlandıklarını, illerinde ipi göğüsleyip İstanbul finaline katılmayı arzu ettiklerini ifade ettiler.
Sınav cevap kağıtlarının TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı´na iletilmesi ile birlikte cevapların değerlendirilmesi süreci başlamış olacak. Sınav Komisyonu, çalışmasını Aralık ayının sonunda tamamlayacak. Ocak ayı boyunca 15 ilde &[#]8220;İl Birinciliği Ödül Törenleri&[#]8221; düzenlenerek, İstanbul finaline katılmaya hak kazanan okullara ödülleri takdim edilecek. İl Birinciliği ödül törenlerinde, yarışmaya katılan okulların sınav sonuçlarındaki sıralamasına göre 5 bin-15 bin TL arasında nakdi yardım, il birincisi okulların öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine birer Cumhuriyet altını ve plaket verilecek. 2012 yılının Nisan ayında İstanbul´da finali kazanan şampiyon okul ve ekibine ise bin TL değerinde birer kese altın, şampiyon okula 15 bin TL değerinde karma laboratuar ve şampiyon öğrencilerin ailelerine de bin TL değerinde hediye çeki verilecek. İlk kez 2002 yılında 5 il ve 107 okulda &[#]8220;Hayat Matematiktir&[#]8221; sloganı ile başlayan Liselerarası Matematik Yarışması 10. yılında 484 okul ve 1936 öğrenci ile buluşmuş oldu. Yarışmanın Zonguldak ayağına ev sahipliği yapan ERDEMİR´de Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney, yarışmanın her geçen yıl beklentilerini artırdığını söyledi. Yöney, &[#]8220;OYAK Liselerarası Matematik Yarışması´nın 10.sunu gerçekleştiriyoruz. Yarışma, 15 ilde 11 OYAK şirketinin organizasyonunda eş zamanlı olarak yapılıyor. Öğrencilerimiz, aynı anda bu heyecanı yaşıyor. Yarışmaya katılan okulların her geçen sene artması, bu yarışmaya gösterilen ilgiyi ve yarışmanın akademik kariyerinin önemini ortaya koyuyor. Öğrencilerimiz, 4 soru üzerine mücadele veriyorlar. Her bir soru 40 puan üzerinden değerlendirilecek. Geçen sene Zonguldak Fen Lisesi´nin şampiyon okul olması, her geçen sene beklentilerimizi daha da yükseltiyor. Umarız bu sene de birinci okul İlimizden çıkar. Okullarımızın hepsi başarılı okullar. OYAK Liselerarası Matematik Yarışması´nın devamını diliyoruz. Yarışmamız çok büyük ilgi görüyor. Öğrencilerimiz yarışma heyecanını, bilgilerini ve ödülleri paylaşıyorlar. Biz de ERDEMİR olarak ev sahipliği yapmaktan memnunuz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi