Zonguldak&[#]8217;ta yapımı maden sektörünün öncü kuruluşlarından Demir Madencilik tarafından gerçekleştirilen Zonguldak&[#]8217;ın ilk ve tek alışveriş merkezi DemirPark, 2009 Mart ayında kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor. Marka ve mağaza yönetimi, dünyanın prestijli gayrimenkul hizmetleri ve finansal yönetim firması Jones Lang Lasalle Türkiye tarafından gerçekleştirilecek olan DemirPark, yatırımla bölgeye yeni bir hareketlilik getirmeyi planlıyor. Dünyanın ve Türkiye&[#]8217;nin en seçkin mağazalarının yer alacağı yaklaşık 11bin metrekareye inşa edilen DemirPark, 50 bin metrekare kapalı, 18 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak.
Konfor ve kalitenin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi&[#]8217;nde, 2M Migros, LC Waikiki, Adidas, İpekyol, İnci, Koton, Mudo, Nike, Sarar, Teknosa, Kiğılı gibi markalar yer alacak.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Demir Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, Jones Lang Lasalle Türkiye Alışveriş Merkezleri Yönetim Direktörü Ercüment Alptekin ve DemirPark Alışveriş Merkezi üst düzey yöneticilerinin ev sahipliğinde ZTSO´da düzenlenen tanıtım kokteyli ve basın toplantısı düzenlendi. Saat 13.00´de karşılama ve tanıtımı kokteyli ile başlayan program, 14.00´de basın toplantısı, 14.30 soru ve cevaplamalar ile devam etti. Basın toplantısında konuşan Salih Demir, &[#]8220;Şu anda inşaatta ortalama 800 kişi çalışıyor. Bu kişiler inşaat bitene kadar çalışacak. Alışveriş merkezinde 500 kişi istihdam edilecek. İstihdam edilenlerin hepsinin Zonguldak&[#]8217;tan işe alınması düşünülüyor. Otel bittikten sonra otelde de en az 300 kişi çalışacak. Türkiye&[#]8217;de yaşanan ekonomik kriz Zonguldak&[#]8217;ı pek etkilemedi. Kdz. Ereğli&[#]8217;de gemi tersanesi dışında hiçbir yerin kapanmaması, TTK&[#]8217;nın işçi alması ve özel sektörde çalışanlara maaşını veriyor olması Zonguldak&[#]8217;ta ekonomik krizin yaşanmamasına neden oldu. Gelen markaların kalitesi ortada. Çıktığımız yolda hep en iyilerle çalıştık. Bunun için alışveriş merkezimizin yönetimini dünyanın en büyük gayrimenkul ve yönetim şirketi olan ve dünyanın en tanınmış firmalarına, finansal yönetim, danışmanlık ve gayrimenkul yönetim hizmeti veren Jones Lang Lasalle Türkiye´ye teslim ettik. 40 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Demirpark Alışveriş ve Yaşam Merkezi´nin yönetim hizmetlerini de üstlenen Jones Lang Lasalle Türkiye´ye, bir kez de sizlerin önünde, teşekkür ediyorum. ´Bölgenin zenginliklerinden kazandıklarımızı, bölgenin ihtiyacı için harcamalıyız´ düsturuyla iki yıl önce kent kimliği yaratmak için hayata geçirmeye başladığımız yatırımların bir bir hayata geçtiğini görmek içimizdeki heyecanı daha da alevlendiriyor. Demir Grup olarak, yatırımlarımız, Türkiye´ye ve Zonguldak´a hizmetlerimiz, bundan sonra da artarak devam edecektir&[#]8221; diye konuştu.
Basın toplantısının ardından saat 15.00&[#]8217;de DemirPark Alışveriş Merkezi´nin inşaat alanı gezildi ve gazetecilere bilgiler verildi.
Editör: Pusula Gazetesi