Zonguldak Devlet Tiyatrosu Müdürü Yalçın Arslan, sezon açıldığından bu yana dördüncü oyuna hazırlanan Zonguldak Devlet Tiyatrosu´nda 18-19
Kasım 2011 tarihlerinde ´Elma Hırsızları´ adlı oyunun sergileneceğini kaydetti.
Vatandaşları, Faruk Erem´in yazdığı, Memet Baydur´un oyunlaştırdığı ve Volkan Özgömeç´in yönettiği oyuna davet eden Arslan, oyun hakkında şu bilgileri verdi:
"18-19 Kasım 2011 günü Cuma ve Cumartesi günleri Ankara Devlet Tiyatrosu´nu Zonguldak´ta ağırlayacağız. Elma Hırsızları adlı oyunla sahne alacaklar,
Yazarı Faruk Erem, oyunlaştıran Mehmet Baydur, Yönetmen Volkan Özgömeç, İki perde bir saat 55 dakikadır. oyunun kısaca konusu Faruk Erem´in bir ceza avukatının anıları adlı eserinden Mehmet Baydur tarafından oyunlaştırılmıştır. Elma Hırsızları hukuk ve yasaların adil olmasının zorunluluğunu, farklı sosyal çevrelerden insanların yaşanmış gerçek hayat hikayelerini anlatıyor. oyun bizim fikri hür vicdanı hür bir toplumsal yaşam özleminde ceza kavramları içerisinde bize sunuluyor. Güzel bir oyun. Kalabalık bir oyuncu kadrosu ve çok güzel bir dekor ile geliyorlar. Yine Cuma ve Cumartesi günleri 14.00´te ve 20.00´de sahnelenecektir. Oyunumuz cuma günü yarıya kadar dolmuştur. Vatandaşlarımız biletlerini internetten alabilir. 200´e yakın internet müşterimiz oluştu. İnternetin yanı sıra Devlet Tiyatrosu Bilet Gişesi´nden biletlerini alabilirler. Bilet fiyatlarında değişiklik yoktur. Yetişkin bilet fiyatı 5 TL, öğrenci bilet fiyatı ise 3 TL´dir. Sezon açıldığından bu yana bu dördüncü oyunumuzdur."
Doluluk oranı hakkında da bilgiler veren Yalçın Arslan, "Seyirci olarak ilk iki oyunumuz yüzde 100 dolulukla, ikinci ve üçüncü oyunumuz bayram arefesi olduğu için yüzde 80´lerde kaldık. Biz oyunlarda yüzde 100 doluluk oranı görmek istiyoruz. Çünkü sahneye çıkan oyuncularımızın salonun doluluğunu gördüklerinde daha çok şevkle ve zevkle oynadıklarını düşünüyorum. Vatandaşlarımızın 18 ve 19 Kasım 2011 tarihlerinde biletlerini alarak Zonguldak Devlet Tiyatrosu´na gelmelerini bekliyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: Pusula Gazetesi