Zonguldak Belediye Başkanı ve AK Partili Belediye Başkan Adayı Secaattin Gonca, Zonguldak´ın Gazipaşa Caddesi´nde esnafı gezerek, destek istiyor. Daha önce Gazipaşa Caddesi´nde asfalt, yol ve alt yapı çalışmaları için sürekli esnaflarla görüştüklerini söyleyen Gonca, bir sonraki dönemde caddeyi trafiğe kapatacaklarını ifade etti.
Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, kent merkezindeki Gazipaşa Caddesi´nde esnafları tek tek gezerek destek istedi. Tüm esnafı dolaşan Gonca, 5 yıllık görevi süresince sürekli esnaflarla görüştüklerini, sorunlarını ve sıkıntılarını çözmeye gayret gösterdiklerini söyledi. Esnaftan destek isteyen Gonca, kent merkezindeki ekonomik gelişmeye de büyük katkı sağlayacak olan Gazipaşa Caddesi´ni trafiğe kapatma projesini de hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Büyük projelerin altına imza attıklarını söyleyen Gonca, kimi zaman iş yerindeki personellerle oy pazarlığı yaptı. Bazı ara yolların yapılmamasından şikayetçi olanlara Başkan Gonca, "Sizlerde haklısınız. Ama bu 5 yıllık dönemimizde ana güzergahların yol ve alt yapı sorunlarını çözmeye çalıştık. Arayollarda planımızda vardı ama hem imkanlar hemde zaman açısından yetiştiremedik. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bu nedenle bir dönem daha güvenin, ara mahallelerin yol yapımı ve alt yapı çalışmaları için birkez daha oy verin. Bir daha dönemde söz veriyorum. Yol ve alt yapı sorunumuz olmayacaktır" dedi.
Tüm esnaf ve vatandaşların en büyük problemi olarak gösterdiği caddenin tamamen trafiğe kapanması için çalışmalara start verildiğini de hatırlatan Gonca, çalışanlardan oy sözü alarak iş yerlerinden çıktı.
Girdiği iş yerlerinde genç yaşlı herkesin kendisini tanıması nedeniyle mutlu olan Gonca, gördüğü çocukları, kucaklayıp öperken, kimilerine de simit ısmarladı. Gonca, girdiği bir pide salonunda genç bayana da selam vererek kendisini tanıyıp tanımadığını sordu. Gösterilen yoğun ilgi ve destek sözleri nedeniyle gezi boyunca yüzü gülen Gonca, çeşitli espriler yaparak seçmenleri ve partilileri güldürdü.
Yaşlı bir kadının elini tutup sarılan Gonca, bir kundura dükkanında tezgahtarlığa soyunarak, iş yeri çalışanları için oy karşılığında ayakkabı sattı. Girdiği döviz bürosunda Başbakan Erdoğan´ın Davos tepkisinden sonraki piyasaların durumu ve dolar hareketleri hakkında bilgi alan Gonca, piyasının hareketten olumlu etkilendiğini öğrenince döviz bürosu çalışanlarından oylarının kendisine verilmesini istedi. Girdiği iş yerlerinde kızarmış patetes ve dönerlerden yiyerek, açlığını yatıştıran Gonca´ya bir parfümeri dükkanı tezgahtarı da, yeniden başkan olması temennisinde bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi