Zonguldak´ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde ikamet eden ve Filyos Ateş Tuğla´dan emekli olan 57 yaşındaki Mustafa Yücel, 13 Kasım günü rahatsızlanarak yakınları tarafından Çaycuma Devlet Hastanesi´ne götürüldü. Yücel´e ilk yapılan muayenenin ardından gaz sıkışması olduğu söylenerek eve gönderildi. Yücel, gece saat 03.00´de tekrar rahatsızlanarak Çaycuma Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Yücel´in yakınlarına sabah kalp doktorunun geleceği söylenmesine rağmen kalp doktoru gelmeyince Yücel
ambulansla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi´ne sevk edildi.
Yücel´e burada yapılan tedavide "Aort diseksiyonu" teşhisi konularak acil olarak Ankara´ya sevk edilmesi kararlaştırıldı. Yücel için Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçilerek ambulans helikopter istendi. Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmede hava ambulansı Kozlu beldesindeki şehir stadının yanındaki boş alana indi. Mustafa Yücel de, kara ambulansıyla getirildi.
Sağlık ekipleri tarafından sedye ile ambulans helikoptere bindirilen Yücel, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi´ne sevk edildi. Yücel´in sevk edilmesi sırasında yakınları gözyaşlarını tutamadı.
Mustafa Yücel´in dünürü Sebahattin Köktürk, dün rahatsızlandığını belirterek "Hastaneye kaldırdık. Hastanede ´gaz sıkışması´ diyerek eve gönderdiler. Ancak, gece 03.00 sıralarında tekrar rahatsızlanarak Çaycuma Devlet Hastanesi´ne kaldırdık. Burada bize sabah kalp doktorunun geleceği söylendi, ancak doktor gelmedi ve ambulansla ZKÜ Tıp Fakültesi´ne sevk edildi. ZKÜ´de yapılan kontrolde kalp kapağındaki aort damarında bir kırılma olduğu ve Ankara´ya sevk edileceği söylendi. Bugün Ankara´ya sevk edildi"
dedi.
57 yaşındaki Mustafa Yücel´ın evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Öte yandan Van´da bulunan Zonguldak 112 Acil Servis ekibinin uçakla değişim yaparak Zonguldak´a döneceği, yeni ekibin Van´a gideceği kaydedildi.
Editör: Pusula Gazetesi