Eki Başbakanlardan ve Zonguldak Milletvekili Bülent Ecevit´in ölümünün 4&[#]8217;üncü yılında Zonguldak´&[#]8217;ta düzenlenen törenle anıldı.

Çalışma Bakanlığı föneminde iş yasasındaki düzenlemeler nedeniyle Zonguldak´ın ve maden işçisinin çok sevip bağrına bastığı Ecevit uzunyıllar Zonguldak Milletvekili olarak seçildi ve çok sevildi.
DSP Zonguldak İl Başkanlığı, Zonguldak milletvekili olarak TBMM´ye 13, 14, 15, 16 ve 19. dönemlerde görev yapan Bülent Ecevit için Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) salonunda anma töreni düzenledi. Törene DSP Genel Sekreterr Yardımcısı Soydal Sılay, CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Bülent Ecevit&[#]8217;in hayatının anlatıldığı slayt gösteriminin ardından Alaplı İlçesi´nde oturan parti üyesi 2 çocuk annesi Leyla Sevim, Ecevit anısına yazdığı &[#]8216;Ah Be Karaoğlan&[#]8217; şiirini okudu. Ev hanımı olan Sevim&[#]8217;in şiiri alkışlandı.
DSP Genel Sekreter Yardımcısı Soydal Sılay, konuşmasında, Ecevit&[#]8217;in cenaze törenindeki kalabalığı anlatırken duygulandı. Gözler dolan Sılay&[#]8217;ın konuşmakta zorlanması, salondakileri de duygulandırdı. Tören, konuşmaların ardından sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi