Türkiye´nin uluslararası gösteri standartlarına sahip ilk ve tek kapalı salon sirki olma özelliği taşıyan "Türkiye Sirki&[#]8221;nde Devrek ilçesinde vatandaşlara akrobasi hareketleri sergilendi.





Türkiye´nin uluslararası gösteri standartlarına sahip ilk ve tek kapalı salon sirki olma özelliği taşıyan "Türkiye Sirki" Görkemli adlı gösterisi ile çıktığı Türkiye turnesi kapsamında Zonguldak´ın Devrek ilçesinde Devrek Belediyesi´nin katkılarıyla 31 Ocak -1 Şubat 2009 tarihleri arasında Kapalı Spor Salonu´nda yaptıkları gösterilerde izleyicilerine iki gün üst üste heyecanlı dakikalar yaşattı. Türkiye Sirk ve Gösteri Sanatları Merkezi´nin Kurucusu ve Sanat Yönetmeni Ulaş Cankurt, kendilerini "Modern Tiyatral Sirk" olarak tanıtıp, Türkiye´nin ilk salon sirki olmaları nedeni ile alışılmışın dışında büyük hayvanlara yer vermediklerini belirtti.
Cankurt, "Gösterilerimizi sihirbazların, ateşbazların, palyaçoların, akrobatların, lastik kızların neşeli sirk hayvanların ve dev piton yılanlarının renk kattığı programımızı değişik atraksiyonlarla zenginleştirdik" dedi.
"Modern Tiyatral Sirk" kültürünü insanlara değişik bir tarzda tanıttıklarını belirten Cankurt, "Rus, Ukraynalı ve Türk sirk sanatçılarından kurulu ekibimiz, köy, kasaba, il, ilçe demeden gezmekte, hayatlarında hiç sirk ile tanışmamış yurttaşlara müziği, kostümleri, ışıkları, dansları ve birçok sirk gösterileri ile görsel bir şölen sergilemektedir" şeklinde sözlerini sürdürdü.
Program ortasında vatandaşlar boğa yılanı ile hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleri ile yarıştı.
Editör: Pusula Gazetesi