MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan&[#]8217;dan terör, deprem ve Zonguldak kanalizasyon projesinin gecikmesi ile ilgili toplantı düzenledi.


Terör olaylarında son derece üzüntü yaşadıklarını, Van&[#]8217;da yaşanan depremin ardından üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirten MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, kanalizasyon çalışmalarının biran evvel bitirilmesi için Zonguldak Belediyesini göreve davet etti.


TTK Arama Kurtarma ekibinin ulusal medyada tanıtılması gerektiğini ve bu konuda iktidar partisi, GMİS ve TTK&[#]8217;ya görev düştüğünü ifade eden Başkan Korkutan açıklamasında şunları söyledi: &[#]8220;Terör olayları durulmamakla beraber yine bölgede birçok şehidimiz var. Hemen hemen her gün bölgeden şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi bunun gündemde tutularak, konu ile ilgili çarelerin bir an evvel üretilmesi gerektiğini, MHP diğer partiler gibi de &[#]8216;terör bitmelidir&[#]8217; diyerek bunun sadece sloganlığını yapan bir siyasi parti noktasında değiliz. MHP Kuzey Irak&[#]8217;a bir kara harekatının kapsamlı olarak yapılmasını hükümetten istemektedir ve harekatın bundan evvel yapıldığı gibi son terör olaylarında da yapıldığı gibi, bir iki gün bölgede kalınıp, 1-2 km. içeriye girilip, 1-2 gün sonra hemen geri çekilecek şekilde yapılması değil, bölgede hemen bir tampon bölge oluşturularak, Türk Silahlı Kuvvetleri&[#]8217;ne ait, devletimize ait bir üst oluşturularak Kandil&[#]8217;e Türk Bayrağı&[#]8217;nın çekilmesi gerektiğini özellikle üzerine vurgulayarak ifade etmektedir. Sayın Başbakan &[#]8216;Kandil&[#]8217;e Türk Bayrağı çekersek terör bitecek mi&[#]8217; demektedir. Ancak, şunu herkes kabul etmekte ki, Kandil&[#]8217;e Türk Bayrağı çekmek demek, sadece bir boşluğa Türk Bayrağı çekmek değil. Orada Türk devletinin gücünü, varlığını hissettirmek adına bir psikolojik harekat olacaktır ve askerimizin orada kaldığı süre içerisinde geride yine bir ikinci bir öneri olarak, Sayın Genel başkanımızın önerdiği Güneydoğu Anadolu bölgesinde Olağanüstü Hal ilan edilmesi ve orada OHAL şartları içerisinde, teröre karşı bir temizlik harekatı yapılması hükümete önerilmekte. Ancak, hükümet bu önerileri özellikle Habur sınır kapısında yapmış olduğu o rezalet karşılama, teröre tören yapma gösterilerinden sonra, orada verdiği sözlerden sonra elbette ki OHAL ilan etmek gibi bir programa girmeyi kendi açısından sakıncalı bulmaktadır.


KURTARMA EKİB İ ULUSAL MEDYAYA TAŞINMALI


Van ve Erciş&[#]8217;de deprem felaketi meydana geldi. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah&[#]8217;tan rahmet diliyorum. MHP burada bölgenin insanlarına yardım noktasında kendi üzerine düşeni yapmış, kendi teşkilatlarıyla toparlamış olduğu yardımları bölgeye aktarmış yine MHP&[#]8217;nin gençlik teşkilatı noktasında bulunan Ülkü Ocakları da bölgeye 6 Tır yardım göndermek suretiyle üzerine düşen vazifeyi yerine getirmiştir. Burada altını çizmek istediğimiz önemli bir şey ortaya çıktı. 1999 depreminde de bu ortaya çıkmıştı. Bölgedeki enkazın kaldırılması ve yaralıların enkaz altından kurtarılması noktasında bizimde gururumuz olan TTK kurtarma ekiplerinin bölgede göstermiş oldukları gayret, orada yapmış oldukları çalışmalar hepimizin takdirini kazandı. Bu bizim için çok önemlidir. Bugün kapanma noktasında bize göre hızla ilerleyen, işçi açıkları hızla devam eden yılbaşı itibariyle 10 binin altına düşmüş bulunan TTK&[#]8217;da, Genel maden İşçileri Sendikası ve TTK Genel Müdürlüğü&[#]8217;nün işçi alınması noktasında talepleri mevcuttur. Ancak bu konuda her hangi bir sonuca ulaşılmış değildir. MHP&[#]8217;ye göre, deprem felaketinde orada bu çalışmaları yapan işçi kardeşlerimizin yapmış olduğu çalışmalar ulusal kanallara taşınmalıdır.


Başarılı çalışmalar yaptığı noktasında, Türkiye&[#]8217;ye bir şeyler anlatabilirsek ve bu kurumun birçok kurtarma ekiplerinin üzerinde bir gayretle, deprem konusunda uzman bir kurum olduğunu Türkiye&[#]8217;ye anlatabilmeli. Bu konuda GMİS&[#]8217;le, kurumla ve basın ve Zonguldak kamuoyu olarak, bu kurumu Türkiye&[#]8217;nin gündemine, ulusal medyaya taşıyabilirsek, dikkatleri Zonguldak&[#]8217;a çekme noktasında bir çalışmayı en azından yapmış olabiliriz diye düşünüyorum. Buradan hem iktidar partisine, hem kuruma, hem de GMİS yetkililerine, TTK kurtarma ekiplerinin ulusal medyaya taşınması noktasında bir çalışma yapılmasını özel olarak rica ediyoruz.


ZONGULDAK BELEDİYESİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ


Üçüncü olarak söylemek istediğim, Zonguldak&[#]8217;ta bir alt yapı çalışmaları mevcuttur. Ancak, bildiğim kadarıyla maalesef ödenek yetersizliğinden yaklaşık bir haftadır bu çalışmalar durmuş durumda. Zonguldak zaten trafik keşmekeşliği içerisinde olan bir vilayettir, sıkıntı çekmektedir. Bizler bir an önce öncelikle çarşı merkezi itibariyle bitirilmesi gerektiğini söylemekteyiz. Ancak şu anda bu çalışmalar durmuş durumda ve bayram bize göre, böyle devam ederse Zonguldak trafiği açısından bir rezalet olarak geçme durumu söz konusu olabilir. Bu konuda da Zonguldak belediyesi ve ilgililerin gerekli çalışmaları bir an evvel hızlandırmalarını rica ediyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi