Kozlu Sahil Projesi ikinci ayağının ihalesi gerçekleştirildi. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş´ın Başkanlığında Belediye Meclis Salonu´nda gerçekleştirilen ihale, söylentilere meydan verilmemek amacıyla basına açık bir şekilde yapıldı.


İhaleyi kazanan firmanın hemen çalışmalara başlayacağını ve öngörülen projeyi hemen hayata geçireceğini ifade eden Başkan Bektaş, &[#]8220;Belde halkının nefes alınabileceği, insanların yaşam alanı sunulmasının planlandığı Kozlu Sahil Projesi´nin ikinci ayağının projesinin ihalesini gerçekleştiriyoruz. Kışın 350 kişi, yazın 700 kişinin istihdamını öngören proje kapsamında Polis evinin altından Öküşne´ye kadar olan sahilin inşası ve işletmesi 10 yıllığına kiralanacak. İhaleyi kazanan firma anında yatırımlara başlayacak, öngördüğümüz projeyi hayata geçirecek&[#]8221; dedi.


İhalelerde hemen her belediyede sorunlar yaşabileceğini belirten Başkan Bektaş, &[#]8220;Ama bizde asla sorun yaşanmaz. Çünkü bizde her şey şeffaf bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bu ihaleyi de bu anlamda, basına ve kamuoyuna açık gerçekleştirdik&[#]8221; şeklinde konuştu.


DGİ Demir Gayri Menkul Firması ve Leb-i Derya firmasının sahibi Mehmet Murat Yüksel tarafından teklif zarflarının kendilerine ulaştığını belirten Başkan Bektaş, firmaların verdiği bedelleri açıkladı. Bektaş: &[#]8220;DGİ 50 bin 500 TL aylık bedel teklif ederken, Mehmet Murat Yüksel ise, aylık 55 bin 600 TL bedel önerdi. Belediye Başkanı yetkimi de kullanarak, 400 TL´de ben artırıyor, 56 bin TL ile Mehmet Murat Yüksel´e ve beldemize ihalenin hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi