İlk iki günde 7 kişinin sağ kurtulmasını sağlayan ekipteki madenci, doğumunda bulunamadığı kızının ilk seslerini telefonda dinlendi.


Türkiye Taşkömürü Kurumundan (TTK) çalışan 5 yıllık maden işçisi Bayram Çiftçi (29), Van´daki depremin ardından 1999´daki depremlerde görev yapan madenci babası gibi kurtarma ekiplerine gönüllü olarak adını yazdırdı.


Eşi Hatice Çiftçi (29) 9 aylık hamile olmasına karşın fedakarlık yaparak Van´a can kurtarmaya giden madencinin eşi, dün Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde sezaryenle doğum yaptı. Depremin ardından Van´a giderek ilk iki günde enkaz altından 7 kişiyi sağ çıkaran ekipte yer alan Bayram Çiftçi´ye mutlu haberi, enkaz altında kurtarma çalışmasında bulunduğu sırada, kendisi gibi madenci olan babası verdi. Kızının ilk seslerini telefonda dinlediği öğrenilen madenci, kurtarma çalışmalarının ardından çocuğuna kavuşacak. İkinci çocuğunu dünyaya getiren Hatice Çiftçi, yaptığı açıklamada, eşinin depremin ardından Van´a giden ilk ekiplere gönüllü olarak adını yazdırdığını, eşiyle telefonda görüşerek mutluluğunu paylaştığını söyledi.


Kocasının bebeğinin ve kendisinin sağlık durumunu sorduğunu ifade eden Çiftçi, ´´Ben iyi olursam onun da Van´da iyi olacağını söyledi. Ben doğumhanedeyken eşim bebeğimizin sesini dinlemiş. Şu an dönüş tarihi beli değil. Onun yanımda olmamasına üzülmedim. Çünkü Van´daki insanlar orada yardım bekliyor. Biz burada çok iyiyiz. Eşim kızımız doğduktan sonra durumdan haberdar oldu. Çünkü 4-5 gün sonra doğum yapmam bekleniyordu. Bebeğimizin adını 3 yaşındaki kızım Tuhana, Tuğsem olarak koydu´´ dedi.


Eşiyle telefonla konuşan Çiftçi, kocasına Van´daki hava durumunun nasıl olduğunu sorarak sağlık durumlarıyla ilgili bilgi verdi. Kızlarının uyuduğunu söyleyen Çiftçi, eşine kaç kişiyi sağ kurtardıkları ve Van´daki çalışmaları sordu.


Bayram Çiftçi´nin annesi Nazmiye Çiftçi de 1999´daki depremlerde madenci eşinin de kurtarma çalışmalarına katıldığını belirterek, ´´Geçmişte eşimi uğurlamıştım, şimdi de oğlumu gönderdim. Ne yapalım? Artık onun yerine ben bekledim hastanede´´ diye konuştu.


Hemşire Filiz Muslu Dere de anne ve kızının sağlık durumunun iyi olduğunu, 51 santimetre boyunda ve 3 kilo 400 gram ağırlığında dünyaya gelen bebek ile anneyi yarın taburcu etmeyi planladıklarını kaydetti.

Madenci Bayram Çiftçi, kızının doğum haberini kurtarma çalışmaları sırasında aldığını belirterek, şunları kaydetti: ´´Van´ın Erciş ilçesinde kurtarma çalışmalarında 91 kişilik ekiple çalışıyoruz. Buraya geldiğimde eşim 9 aylık hamileydi. Ancak insanların bize ihtiyacı olduğu düşüncesiyle hiç düşünmeden adımı gönüllü olarak yazdırdım. İkinci kızımın doğumuna şahit olamadım. Şu anda onu çok merak etsem de enkaz altındaki son insandan da umut kesilinceye kadar görevimin başından ayrılmayı istemiyorum. Onların sağlık durumu iyi. Van´da enkaz altından kurtardığımız her insan bizim için yeni doğmuş bebek gibi. 7 kişiyi kurtarırken bunu her zaman hissettik.´´
Editör: Pusula Gazetesi