Zonguldak&[#]8217;ta geçtiğimiz günlerde kurulan Alkol ve Uyuşturucu İle Mücadele Derneği bayramdan sonra hızlı bir tempo ile çalışmaya başlayacak. Pusula&[#]8217;nın sorularını değerlendiren Dernek Başkanı Nejdet Özkan, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek neden böyle bir mücadelenin içine girdiğini ve neler yapabileceklerini anlattı.Özkan dernekle değerlendirmesinde Zonguldak&[#]8217;ın çok alkol tüketilen ve alkole bağlı travmaların yoğun olduğu bir bölge olduğunu belirterek; &[#]8220;Alkol ve uyuşturucu ile mücadele derneğimiz ekim ayı itibariyle kuruldu. Bu çok kısa süre olarak görülebilir ama geç kalınmış bir dernek diyebilirim. Derneğimiz alkolden ve uyuşturucudan hakikaten şikayet eden, bundan kurtulmak isteyen herkese kapımız açık. Tedavi öncesi ve tedaviden sonraki süreç içerisinde rehabilite edilen hastamız, güven verdiği taktirde maddi manevi yardımı derneğimiz karşılayacaktır. Sağlıklı toplum sağlıklı yaşam sağlıklı aile dürtüsüyle başlayıp Zonguldak&[#]8217;ta &[#]8216;Ya Böyle Şey Olur mu?&[#]8217; demeden bu derneğe sıcak bakmalarını istiyorum. Zonguldak&[#]8217;ta her şey olur. Yeter ki Zonguldak halkı bunu kabullensin ve istesin. Burada bayramdan sonra ilk hafta içerisinde doktorlarımız tarafından seminerler verilecek. Aileler bilinçlendirilecektir&[#]8221; dedi.


30 YIL ALKOL KULLANDIM


Soru üzerine daha önce 30 yıl süreyle kullandığı alkole nokta koyduğunu ama sigaraya devam ettiğini belirten Özkan; &[#]8220;Alkol ve Uyuşturucu İle Mücadele Derneği&[#]8217;nin kuruluş amacı alkolden kurtulmak isteyenlere yardımcı olmak. Çok eski bir alkoliktim. Alkolizmde bir hastalık olduğu için böyle bir derneği kurmaya karar verdik. 30 yıl boyunca alkol kullandım. Alkol büyük yıkımlar yapmaya başlamıştı. Alkolizmin tedavisi olduğunu öğrendiğimde bırakmaya karar verdim ve 2 yıldır alkol kullanmıyorum. Daha önce beraber alkol aldığımız arkadaşlarım alkolü bıraktığım için bana selam vermez oldular&[#]8221; diye konuştu.



ALKOLE DEVAM EDEN ÜYE OLAMAZ


Özkan, dernek tüzüğü hakkındaki sorulara verdiği yanıtta alkolü bırakmak isteyenlerin üye olabileceği, devam eden veya etmeye niyetli olanların üye olamayacağı bir tüzüğe sahip olduklarını belirterek; &[#]8220;Dernekler tüzüğüne göre geçici yönetimimiz var. Yönetimimizde alkolü bırakmama teşvik eden arkadaşlarımız var. Derneğimizi kurarken Uzman Dr. Psikiyatr Ahmet Alper Bey en büyük destekçimiz ve tedarikçimiz oldu. Vali Bey ve İl Sağlık Müdürümüz derneğimizin kurulmasına sıcak bakıyorlar. Bayramdan sonra seminer ve panellerimiz başlayacak. Hasta takip odamız faaliyete geçecek. Öncelikli hedefimiz aileleri bilinçlendirmek. Özellikle hanımları eşinin, çocuğunun alkol ve uyuşturucu kullanıp kullanmadıklarını araştırmaları konusunda bilgiler verip eğitimlendireceğiz. Alkol alan beylere nasıl davranılması gerektiğinin eğitimini vereceğiz çünkü bu gerçekten çok önemli. Bu sene için verdiğimiz kota yüzde 2&[#]8217;dir bunu Vali Bey&[#]8217;e de söyledim. Bu konuda halkın derneğe göstereceği ilgi ve alakada çok önemli. İnşallah halk beni yanıltır kotamız yüzde 10&[#]8217;a çıkar&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi