Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Davos´taki tepkisinin yerinde olduğunu söyleyerek teşekkür etti.
İsviçre´nin Davos kentinde yapılan "Gazze ve Ortadoğu´da Barış" konulu panelde bir araya gelen panelistler yaşanan olayları konuştu. Panelistlerden İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres´in 25 dakika boyunca sert bir dille konuşmasına tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkür eden Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar, "Başbakan´ın tepkisini alkışlıyoruz" dedi.
Başbakan Erdoğan´ı, uluslar arası bir toplantıda masum insanları koruma adına Türkiye Cumhuriyeti adına yapması gerekenleri yaptığı için teşekkür eden Alemdar yaptığı açıklamasında şöyle dedi:
"Kuruluşundan günümüze kadar Türkiye Kamu-Sen ülkemizin her türlü iç ve dış sorunlarına karşı duyarlı olmuş ve çok defalarda bu konulardaki görüş ve düşüncelerini dile getirerek, gerektiğinde de tepkisini göstermiştir. Sömürge zihniyetli güçlerin ve emperyalist devlerinin desteklediği İsrail´in masum Filistinli çocuklara, kadınlara ve sivil halka yaptıklarına genelde bütün dünya kamuoyu sessiz kalırken, Türkiye Cumhuriyeti top yekun tepki göstermiştir. Bu itibarla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı´nın
uluslararası bir toplantıda masum ve mağdurları koruma adına Türkiye Cumhuriyeti adına yapması gerekenleri yaptığı için kendisine şahsım ve benim gibi düşünen bütün üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Haksız ve saldırgan bir devlet başkanına karşı dik duruşu da ´Türk duruşu´ olarak görüyor ve bu duruşu da alkışlıyoruz."
Editör: Pusula Gazetesi