Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Satın Alma Birimi&[#]8217;nde 11 yıldan bu tarafa memur olarak çalışan evli ve bir çocuk babası Cihangir Koca, çıkarttığı &[#]8220;Şah Gılliz&[#]8221; isimli romanıyla büyük ilgi görüyor.
Yaklaşık bir yıl içerisinde hazırlanan ve 463 sayfadan oluşan Şah Gılliz isimli kitabı hazırlayan Koca, başka kültürlerin Türkiye Toplumu&[#]8217;nu etkilemesi üzerine böyle bir çalışma yaptığını söyledi. Kitabın özetinde ise şu ifadeler yer alıyor:
&[#]8220;Millet olma bilincimizin işlendiği bu eserde, büyük Türkiye Cumhuriyeti halkının zor zamanlarda zulme karşı ayakta durabilme duygusu anlatılmaktadır. Baş tacı edilmesi gereken kadınlarımızın vefakarlığından, cefakarlığından, hanım efendiliğinden bahsedilmektedir. Halk olarak doğumuzla, batımızla, kuzeyimizle, güneyimizle, dilimiz, dinimiz, cinsimiz, ırkımız ne olursa olsun birlik ve beraberliğimizin her zaman çok önemli olduğu vurgulanmaktadır. Sabır ve azimle çok çalışmanın ehemmiyeti, vicdanın yüceliği, şefkatin olmazsa olmazlığı, sevgi, saygı ve hoşgörünün sonsuz gücü anımsatılmaktadır. Doğruluğun, dürüstlüğün, insanlık için vazgeçilmez olduğu vurgulanmaktadır. Diklenmeden dik durabilme duygusu işlenmeye çalışılmıştır. Büyük Türkiye Cumhuriyeti halkı hiçbir zaman baskının ve zulmün önünde eğilmemiştir. En kötü zamanda bile bir ve beraber olarak ayakta kalabilmeyi başarmıştır. Namuslu insanın kükremesi coşkun akan sele benzer. Önünde hiçbir engel duramaz. Onlar kükremeye mecbur edilirse işte o zaman vay günü başlamıştır. İhanetin bedeli hafif olmaz.&[#]8221;
Yazar Cihangir Koca ise kitabı yazmaktaki amacını şöyle açıkladı:
&[#]8220;Kitabı yazmakta amacım, acizane bir fert olarak memleketimize, milletimize, hizmetim olsun gayreti içerisinde olmamdır. Yazmış, olduğum kitapta olduğu gibi bundan sonra yazacağım kitaplarda, milletin birliği, dirliği gibi mesaj ve temalar yer alacaktır. Eserin ana teması, milletimizin, doğusuyla batısıyla, kuzeyi ile güneyi ile tek yumruk
olarak çok çalışarak memleketimizi muasır medeniyetin de üzerine çıkarma gayreti içerisinde olmaktır.&[#]8221;
Zonguldak&[#]8217;ın en işlek alış veriş merkezinde satışa sunulan ve her yaş grubundan insanların büyük ilgisini çeken kitabın yazarı Cihangir Koca, sponsor bulduğu taktirde ikinci kitabını çıkartmaya hazırlanıyor.
Editör: Pusula Gazetesi