Kamu-Sen, Hakkâri&[#]8217;de 24 askerin şehit edilmesinin ardından gerçekleştirilen&[#]8216;Teröre lanet mitingi&[#]8217; öncesinde yapılmak istenen katılım anonsuyla ilgili Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin; &[#]8220;Valilik ve Emniyetin bu tür anonslar halkı galeyana getiriyor diyerek izin vermiyorlar&[#]8221; dediğini belirterek olayın soruşturulmasını istedi. Miting öncesi Vali Erol Ayyıldız, Zabıta Müdürü Necat Uludüz&[#]8217;ü arayarak böyle bir şey söyleyip söylemediğini sormuştu.


Kamu-Sen Başkanı Kadir Bacıoğlu dün Zonguldak Valiliği&[#]8217;ne giderek kendilerine verilen; &[#]8220;Valilik ve Emniyetin bu tür anonslar halkı galeyana getiriyor diyerek izin vermiyorlar&[#]8221; yanıtının oldukça düşündürücü olduğunu söyledi.


Bacıoğlu, Özel kalem Müdürü Mehmet Alas&[#]8217;a verdiği şikayet dilekçesinde şunları ifade etti;


&[#]8220;Bölücü örgütün düzenlemiş olduğu hain saldırılar sonucunda Çukurca ve Yüksekova&[#]8217;da 24 askerimizin Şehit olması ve çok sayıda askerimizin yaralanması, Güroymak&[#]8217;ta ise 5 polisimizin Şehit olması 4 vatandaşımızın da yaşamını yitirmesi sonucunda Türkiye Kamu-Sen olarak Teröre tepkimizi göstermek, acımızı dile getirmek üzere Madenci Anıtında Basın Açıklaması yapılması kararı alınmıştır.


Alınan bu karardan sonra Valilik Makamına konu bir dilekçe ile bildirilmiş ve akabinde Siyasi Partiler, Sivil toplum kuruluşları, Gaziler Derneği ve Şehit Aileleri Derneği yapılacak olan bu etkinliğe katılım sağlamaları için davet edilmişlerdir.


Katılımın Zonguldak halkı tarafından da desteklenmesi ve halkımızın da acısını dile getirmesi amacı ile bir anons yaptırmak üzere Türkiye Kamu-Sen İl temsilciliği olarak 20.10.2011 Perşembe günü saat 09:30 civarında Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir´in makamına gidilmiştir.


Ancak Belediye Başkanının sekreteri Başkan Bey&[#]8217;in yerinde olmadığını anonsla ilgili olarak başkan yardımcılarından Nilgün Hanım ile görüşebileceğimizi söylemesi üzerine Başkan Beyi de davet ettiğimizi söyleyerek Nilgün Hanımın odasına gidilmiştir.


Nilgün Hanıma da anons ile ilgili talebimizi ilettikten sonra Nilgün Hanım anons işleri ile Zabıta Müdürlüğünün ilgilendiğini söyleyerek Zabıta Müdürü Nejat Bey&[#]8217;i aramış ve konu ile ilgilenmesini rica etmiştir.


Bunun üzerine Zabıta Müdürü Nejat Beyin odasına giderek anons talebimizi kendisine anlatılmış ve anonsu, yapılacak olan "Teröre tepkisi olan, terörü lanetleyen tüm Zonguldak Halkını Zonguldak´ın teröre karşı sesini duyurmaya davet ediyoruz. Saygılarımızla Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği" metninin yazılı olduğu A4 kağıdı Nejat Bey&[#]8217;e verdikten sonra, Nejat Bey bu tür anonslarda Valilik ve Emniyet Müdürlüğünün sıkıntı yarattığını söylemesi üzerine yapılacak olan etkinlik ile ilgili olarak Valilik Makamına bilgi verildiği söylenerek anonsun yapılması tekrar rica edilmiştir.


Nejat Bey&[#]8217;in Belediye Başkanı ile görüşeceğini ve ona göre işlem yapacağını söylemesi üzerine cep telefonu numaramı bırakarak görüşme ile ilgili bilgi vermesi rica edilmiş ve odasından çıkılmıştır.


Nejat Bey yaklaşık 15 dakika sonra cep telefonundan arayarak Belediye Başkanı ile görüştüğünü Başkan Bey&[#]8217;in Valilik ve Emniyetin bu tür anonslar halkı galeyana getiriyor diyerek izin vermediğini belirterek anonsun yapılmayacağı söylenmiştir.


Amacı sadece teröre tepki vermek, halkın acısını meydanlarda dile getirmesini sağlamak olan böyle bir etkinlikte Valilik ve Emniyet Müdürlüğünün adının kullanılarak anonsun yapılmaması düşündürücüdür. Konunun incelenerek gerekli işlemlerin yapılabilmesi ve Valilik Makamının yıpratılmaması için dilekçe ile olayın anlatılması tarafımızca uygun görülmüştür&[#]8221;.

Editör: Pusula Gazetesi