Van´a bağlı Tabanlı köyünde 7.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bazı evler yıkıldı. Artçı depremler sürüyor. 7 katlı bir binanın çöktüğü açıklandı.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamada, "Deprem, Van ve ilçelerinde çok kuvvetli hissedilmiş olup, ilk belirlemelere göre hasar ve can kaybı meydana getirmiştir" denildi.
Kandilli Rasathanesi&[#]8217;nden yapılan açıklamada depremin büyüklüğünün ilk açıklamada olduğu gibi 6.6 değil 7.2 olduğunu belirtildi.
Kandilli Rasathanesi yetkilileri, depremin en fazla etkilediği bölgenin ve şiddetin 8&[#]8217;e çıktığı yerlerin Van Merkezi ve Erciş ilçesi olduğu, bin civarında can kaybı yaşandığının tahmin edildiğine işaret etti.


Zonguldak Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 9 kişilik arama-kurtarma ekibi karayoluyla deprem bölgesine hareket etti.


İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van´da meydan gelen depremin ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının talimatı doğrultusunda 9 kişilik arama-kurtarma ekibi ile Afet adlı arama-kurtarma köpeğinin karayoluyla Van´a hareket ettiğini söyledi.


Televizyondan izledikleri kadarıyla depremin büyük olduğunu ifade eden Güngör, ´´Milletimize ´geçmiş olsun´ diyorum. Ekiplerimizin tamamını 2 kurtarma aracıyla Van´a gönderdik. Karayolundan hızla gidecekler. Yaklaşık 16-18 saat sonra ekiplerimizin Van´da olacağını tahmin ediyoruz´´ dedi.


Vali Erol Ayyıldız da müdürlüğe gelerek ekipleri Van´a uğurladı.

Editör: Pusula Gazetesi