Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri tarafından Filyos açıklarında kamerayla tespit edilen balıkçı teknesinin sahibi hakkında Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı&[#]8217;na suç duyurusunda bulunuldu.


ZONGULDAK açıklarında atık yağ ve yakıtını denize boşalttığı Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri tarafından kamerayla tespit edilen balıkçı teknesinin sahibi hakkında Cumhuriyet Savcılığı&[#]8217;na suç duyurusunda bulunuldu.
Geçen 16 Eylül&[#]8217;de Karadeniz&[#]8217;de denetime çıkan Sahil Güvenlik Komutanlığı&[#]8217;na ait TSCG-502 helikopteri, Zonguldak&[#]8217;ın Çaycuma İlçesi&[#]8217;ne bağlı Filyos Beldesi açıklarında bir balıkçı teknesinin denizi kirlettiğini saptadı. Sakarya plakalı &[#]8217;Bahtiyar Kaptan&[#]8217; isimli tekneden bırakılan atık yağ ve yakıtın denizde yarattığı kirlilik, helikopter kamerası tarafından kaydedildi. Atık yağ ve yakıtını denize boşalttıktan sonra yoluna devam eden tekne de, plakası ve kenarında yazan adıyla birlikte helikopter kamerasınca görüntülendi.


Editör: Pusula Gazetesi