AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı´nın 1-16 Ekim Tarihleri arasında 430 delege için yaptığı seçimler İl Yönetimi tarafından yapılan itirazlar üzerine usulsüzlük tespit edilince iptal edildi.


AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar delege seçimlerinin Ereğli´de yeniden yapılacağını ve seçimlerin İl Teşkilatı Koordinesinde gerçekleştirileceğini ifade etti. AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk Eski İl Başkanı Celil Uzun´u yeniden il başkanlığı koltuğuna taşımak uğruna köylerdeki üyeler yerine kendi akrabası, hemşerisi ve yakınlarını köylere delege yazmıştı.



Adalet ve Kalkınma Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı&[#]8217;nın 1-16 Ekim 1011 tarihlerinde yaptığı delege seçimleri usulsüzlük tespit edilince iptal edildi.



DELEGE SEÇİMLERİ İPTAL OLDU



AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar partisinin Ereğli teşkilatında delegelerin usulsüz yapıldığı şikâyetleri üzerine Cuma günü AK Parti Genel Merkezi&[#]8217;ne giderek ilgili yöneticilere durumu aktardı. Genel merkez dönüşü dün akşam aralarında Eski Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda mahalle ve köy temsilcisi, partinin eski yöneticileri, çok sayıda muhtar ile partilileri il teşkilatı binasında kabul eden Uçar, tek tek herkese söz vererek şikâyetleri dinledi. İl Başkanı Hamdi Uçar bu günde partisinin il yönetimini toplayarak delege seçimlerinin iptal edilerek, yeniden yapılması noktasında karar alınmasını sağladı.



Hamdi Uçar; &[#]8220; Delege seçimleriyle ilgili iptal yönünde karar verdik. Genel merkezimize bildirilmek üzere. Tüm delege seçiminin yenilenmesi noktasında karar aldık.


Delege seçimleri İl Teşkilatımızın koordinesinde yapılacak tekrar.


Gelen şikâyetleri, dilekçeleri inceledik, takip ettik, irdeledik. İl müfettişi arkadaşımızın oradaki yaptığı bir takım çalışmalar, delege seçimleri sürecinde orada zaten kendisine inceleme-gözlemleme görev verilmişti. Müdahale etme yetkimiz yoktu. Orada delege seçimlerinin usulüne uygun olarak yapılmadığını yazılı bir şekilde bize de beyan etmiştir. Sonuç olarak ta böyle bir karar verdik.


Genel merkeze giderek konuyu ilgili yöneticilerimize aktardık. Bize her hangi bir tavsiyede bulunulmadı. Sadece konuları oradaki ilgili yöneticilerimizle de paylaştık. Tamam.



ÖZTÜRK NE YAPACAK?



Delege seçimlerini usulsüz yaptığı, kendisi ve Celil Uzun ekibi tarafından hemşerisi, akrabası ve yakınları köylerdeki parti üyeleri dururken köylere delege yapılan AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Av.Adem Öztürk&[#]8217;ün bu karar karşısında ne yapacağı ise merakla bekleniyor. Celil Uzun&[#]8217;un bir koltuk sahibi olabilmesi için partide usulsüzlükler yapılması ve birlik beraberliğin sağlanması yerine gerginliklerin oluşmasının sorumlusunun İlçe Başkanı Av. Adem Öztürk olduğunu ifade eden siyasi uzmanlar &[#]8220;Adem Öztürk ve beraberindeki ekip bu karar karşısında gereğini yapmalılar. Bu sonucun gereğinin ne olduğunu kendileri çok iyi bilirler. Bir kişiyi koltuk sahibi yapabilmek uğruna iktidar partisini küçük düşürücü hareketler özellikle hukukçu kimliğe sahip bir ilçe başkanına yakışmamıştır. Derhal gereğini yapmalıdır&[#]8221; dediler.


Editör: Pusula Gazetesi