Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı&[#]8217;nın(ZOKEV) düzenlediği Kent Söyleşileri dizisinde bu ay Zonguldak&[#]8217;ın eski belediye başkanlarından ve Mehmet Çelikel Lisesi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yüksel Aytaç konuk edildi. TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Lokali&[#]8217;nde yapılan söyleşiye Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, eski belediye başkanı Secaattin Gonca, Spor Adamı Can Polat Pamay, İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, CHP İl Başkanı Tümer Peker, TTK eski Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Türk Anneler Derneği Şube Başkanı ve Yüksel Aytaç&[#]8217;ın eşi Nevin Aytaç, çok sayıda sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.


Yüksel Aytaç&[#]8217;ın çocukluğundan bugüne kadar olan yaşantısı fotoğraflar halinde bir sinevizyon gösterisiyle katılımcılara izletildi. Söyleşinin moderatörlüğünü yapan Namık Aşçı; &[#]8220;Aytaç&[#]8217;ın tanıklığında Zonguldak&[#]8217;ın son 60 yılını karşılaştırma yaparak hatırlamaya çalışacağız&[#]8221; şeklinde konuşarak söyleşiyi başlattı.


Yüksel Aytaç ise düşüncelerini paylaşarak; &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;a geldiğimde dikkatimi çeken ilk şey sosyal hayat oldu. Benim geldiğim yerde kadınların sinemaya gittiğini hatırlamıyorum. Ama burada öyle değildi, erkeklerle kadınlar sinemaya rahatlıkla girip çıkabiliyorlardı. Tenis oynanıyordu. Sosyal hayat açısından farklılıklar vardı. Mühendislik Fakültesini bitirdikten sonra ilk olarak Kozlu Belediyesi&[#]8217;ne işe girdim. Kadrom olmadığı için oradan ayrıldım, Kilimli Belediyesi&[#]8217;ne işe girdim. Çok büyük değişimler, evreler geçirdik. Bilgisayarlı döneme geçişimiz çok ilginçti. Biz çizimlerimizi elle yapardık, şimdi bizim çocuklar çizimlerini bilgisayarla yapıyorlar. Çalışmaktan evde misafir bile ağırlayamazdık. 1960&[#]8217;lı yıllarda yeni kurulan SODEP vardı, gittim ona üye oldum. Böylece politikaya girmiş oldum&[#]8221; şeklinde konuştu. Zonguldak Belediye başkanlığı yaptığı dönemde anılarını da paylaşan Aytaç, Belediye Başkanlarına asfalt yerine parke kullanmamasının hata olduğunu söyledi.Söyleşide son olarak ZOKEV Yönetimi tarafından Yüksel Aytaç&[#]8217;a bir plaket verildi. Plaketi ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Coşgun&[#]8217;un ricası üzerine Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, eski belediye başkanı Secaattin Gonca ve Can Polat Pamay birlikte verdiler.

Editör: Pusula Gazetesi