Çaycuma Belediyesi ve Kalplerle El Ele Derneği (MİKADEER)&[#]8217;nin katkılarıyla ile 0-12 yaş grubuna hizmet verecek Belediye Sosyal Tesisleri&[#]8217;ndeki iki adet sevgi evinin açılışı yapılarak imzalanan protokolle Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu´na (SHÇEK) devredildi.


Açılışta konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü Mikader&[#]8217;in daha önce ilçeye bir kapalı spor salonu kazandırdığını söyledi.


MİKADER Başkanı Nesrin Ercan ülkeye daha özgüvenli daha donanımlı çocuklar yetiştirmek için sevgi evlerinin oluşturduklarını ifade ederek; &[#]8220;Onların içlerinden nefreti ve öfkeyi sökmeye çalışıyoruz. Bizim minik kalpler diye adlandığımız çocuklarımız çok bir geçmişten geliyorlar. O küçücük bedenlerinde çok ciddi travmaların izleri var. Onlar daha aydınlık yarınlara yürüsünler diye bizler uğraşıyoruz. Niye sevgi yerine kurşun vardır. Niye o namlunun ucundan kurşun çıkar? Bugün çok keyifli bir konuşma yapamıyorum çünkü 24 ailenin canı çok yanıyor. Ülkemizin başı sağ olsun.


Buraların çevre düzenlemesine katkı veren belediyeye, müteahhit Mahmut Yasin Yurtsever&[#]8217;e çok teşekkür ediyorum. Dilerim bu çocukların yarınları sevgilerle dolu olsun&[#]8221;dedi.


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen kamu yararına 2005 yılında Seka&[#]8217;dan belediyeye devredilen binaların çoğunu SHÇEK&[#]8217;e tahsis ettiklerini ve kültür sokağı oluşturduklarını belirterek; &[#]8220; Türkiye&[#]8217;de örnek teşkil eden hiçbir maddi yarar gözetmeyen MİKADER&[#]8217;e ilçem adına çok teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimizde bu çalışmaların içine katmak kaydıyla bu alanı yaşanabilir bir bölgeye dönüştürdük. Belediyenin asli görevleri yanında bu tür sosyal hizmetlere katkıları da olması gerekmektedir&[#]8221; diye konuştu.


Kaymakam Vekili Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ise konuşmasında şunları söyledi; &[#]8220;SEKA&[#]8217;dan Belediyeye devredilen atıl durumda bulunan binaların çoğu Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne tahsis edilmiştir. Bir takım kamu hizmetlerinden istenilen zamanda istenilen şartlarda yararlanmak mümkün değildir. Söz konusu hizmetler belli bir yatırıma ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak yerel katkılar ve hayırsever devreye girdiğinde istediğimiz hizmetler hem daha az zamanda hem de istediğimiz şekilde bizlere ulaşmaktadır. Bugün açılışını yapacağımız sevgi evleri 0-12 yaş çocukların sevgi aşılamasına ve yuva sıcaklığına katkı sağlayacaktır. Emeği geçen herekse çok teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.


Vali Erol Ayyıldız ise bu evlerde yetişek çocukların aldıkları sevgiyi tüm topluma yayacaklarını söyleyerek; &[#]8220; Böylece dünya kin ve nefretten kurtulacak. Devlet her alanda hizmet sunmaya devam edecek. Ancak hayırseverlerin işe el attığı zaman ortaya böyle güzel bir görüntü çıkıyor. Atıl bir bina çok kısa bir sürede önemli bir merkeze dönüşüyor. Bu eserler meydana gelirken insanlarımız vakitlerinden ve özkaynaklarından feragat ediyorlar. Rabbim bu hayırseverlerin eksikliğini göstermesin. Çaycuma&[#]8217;da ekip çalışmasına iyi bir örnek. Zonguldak adına daha önce kapalı spor salonuna katkılarından dolayı İşadamı Ali Ağaoğlu ve evlatlarına, MİKADER ve Belediyeye çok teşekkür ediyorum&[#]8221;şeklinde konuştu.


Ardından imzalanan protokolle evler SHÇEK&[#]8217;e devredildi.


Evlerin yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketleri verildikten sonra protokol tarafından açılışı gerçekleştirildi.

Editör: Pusula Gazetesi