Zonguldak´ta düzenlenen şehitlere saygı yürüyüşünde alanı dolduran vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Yürüyüş, şehitlerin yoklamasının yapılmasının ardından sona erdi.


Hakkari´de yaşanan çatışmada 24 askerin şehit edilmesinin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldaklı vatandaşlar da teröre öfke gösterdi. Hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerin acısını yüreklerinde yaşadıklarını belirten Zonguldaklı şehit aileleri de yürüyüşe destek verdi. Madenci Anıtı önünde başlayan yürüyüşte dev Türk Bayrağı açıldı. Okul çantalarıyla yürüyüşe destek veren ilköğretim okulu öğrencileri ilgi odağı oldu. Lise öğrencileri de sloganlar atarak alandaki kalabalığa katıldı.


Çok sayıda katılımcının geldiği alana CHP İl Başkanı Tümer Peker ve MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Varol Demirköse başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi, CHP&[#]8217;li Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, çok sayıda Sivil Toplum Örgütü&[#]8217;nün temsilcisi katıldı.


Genel Maden İşçileri Sendikası Genel başkanı Eyüp Alabaş ve Genel Merkez Yöneticilerinin yansıra sendika çalışanları ve şube yöneticileri alana eksiksiz geldi.


Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı´nın okunduğu alanda, Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu basın açıklamasında bulundu. Siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği yürüyüşe, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve sendikalı yöneticiler de katıldı. Yürüyüş öncesi konuşan Bacıoğlu, terörün son bulmasını istedi. Kadir Bacıoğlu, "Bölücü örgüt hain saldırılarına büyük bir hızla devam ediyor. Asker, polis, sivil, çocuk demeden herkese alçakça saldıran gözü dönmüş caniler, bu kez Çukurca ve Yüksekova´dan saldırı düzenledi. Bu kalleş saldırılarda 24 askerimiz şehit olurken çok sayıda da yaralımız var. Hainlerin Güroymak´ta düzenlediği saldırılarda 5 polisimiz şehit olmuş, biri bebek 4 vatandaşımız da yaşamını yitirmişti. Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya, huzurunu dinamitlemeye, ülkemizi bölmeye kastetmiş olan bu kanla beslenen soysuzlar, hareket alanını giderek genişletmektedir. Bu örgüte Türk Milleti olarak en güzel cevabı birlik ve beraberliğimizi koruyarak vereceğiz" dedi.


Gazipaşa Caddesi´nde "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" şeklinde sloganlar atan kalabalığa vatandaşlar da destek verdi. Alanı dolduran binlerce vatandaş, Valilik binası yanındaki Şehitler Anıtı´na geldi. Şehitler Anıtı´na çelenk bırakılmasının ardından Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz konuşma yaparak Ankara Kızılay´da yürüyüş yapacaklarını belirtti. Konuşmaların ardından şehitlerin isimleri okunarak yoklama alındı.


Dua edilmesinin ardından yürüyüş sona erdi. Kalabalık olaysız şekilde dağıldı.



HAKKARİ´DEKİ HAİN SALDIRIYA EN DERİN TEPKİ


Zonguldak´ta maden işçileri, Hakkari´deki hain saldırıyı, yerin metrelerce altında sloganlar atarak protesto etti. Gelik beldesindeki Deka Madencilik firmasında çalışan işçiler, kömür ocağı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanarak terör örgütü aleyhine sloganlar attılar. Maden ocağına girerek, kömür üretim alanlarına açtıkları Türk bayrağı ile yürüyen işçiler, yerin metrelerce altında protestolarını sürdürdü.



SERVİSÇİLER TERÖRÜ KINAD


Zonguldak&[#]8217;ta öğrenci servisi sürücüleri Türk Bayrakları ile şehir turu atarak terörü kınadı.


İncivez Mahallesi&[#]8217;nde bir araya gelen 50 kadar öğrenci servisi sürücüsü, araçlarına bağladıkları Türk Bayrakları ile konvoy halinde şehir turu attı. Terörü kınayan sürücüler sloganlar atarak, &[#]8220;Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez&[#]8221; dedi.



GÜLŞEN, HAİN SALDIRIYI KINADI


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, terör örgütü PKK´nın yaptığı hain saldırıyı kınadı.


Çaycuma ilçesi Belediye Başkanı Mithat Gülşen, terör örgütü PKK tarafından Çukurca´da yapılan hain saldırıyı kınadı. Hain ve alçakça yapılan saldırıyı kınayan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, &[#]8220;Birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu bozma gayreti içinde olan terörü bir kez daha şiddetle ve nefretle kınıyor, bu acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, huzurumuz ve güvenliğimiz için şehit düşen 24 Askerimize Allahtan rahmet ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı ve sabırlar, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum&[#]8221; dedi.



DEVREK´TE ŞEHİTLERE SAYGI MİTİNGİ


Devrek´te düzenlenen &[#]8220;Şehitlere Saygı Mitingi&[#]8221;ne yüzlerce kişi destek verdi.


Türkiye Kamu Sen İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen &[#]8220;Şehitlere Saygı Mitingi&[#]8221;nde yüzlerce kişi bir araya gelerek &[#]8220;Kahrolsun PKK&[#]8221;, &[#]8220;Şehitler ölmez vatan bölünmez&[#]8221; sloganları atarak teröre lanet yağdırdılar.



DEMOKRASİ PLATFORMU AÇIKLAMAYLA YETİNDİ


Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak, Anadolu Gençlik Derneği Zonguldak Şube Başkanı Murat Şen, Ereğli Karadenizspor Kulüp Başkanı Mehmet Kocaman ve Zonguldak Demokrasi Platformu Hakkari´nin Çukurca ilçesinde terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.


Zonguldak Demokrasi Platformu ise yayımladığı mesajda, Bitlis´te ve Hakkari´de terör örgütünün saldırısı sonrasında yaşamlarını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilendi. Platform üyelerinin Madenci Anıtı&[#]8217;ndaki eyleme katılmamaları dikkat çekti.



PEKER: &[#]8216;BU KADAR GÖZYAŞI ÇOK AĞIR BİR YÜKTÜR TAŞINMAZ&[#]8217;


Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Tümer Peker, son olarak Hakkari&[#]8217;de yaşanan terör olayları ile ilgili üzüntüsünü dile getirdi. Peker; &[#]8220;Hem çözüme varız, hem çözümü kim getirirse onu desteklemeye de hazırız. Ama AKP´nin de, Erdoğan´ın da çözemediği terör sorununu çözecek parti CHP´ dir Genel Başkanımızın, Parti yöneticilerimizin, bizlerin her platformda dile getirdiği bu sözleri, çözüm önerilerimizi herkes duydu ama Recep Tayyip Erdoğan duymadı. Zaten o kulaklarını kapatınca AKP´de kulağı duyan kimse kalmıyor. Diyelim ki, bizim çözüm önerilerimiz beğenmiyorlar. O zaman kendileri çözüm önerilerini getirsinler. Açık çek veriyoruz. Ulusal bütünlük içinde getirecekleri her çözüme CHP olarak destek vereceğiz&[#]8221; dedi.



KOZLU TEPKİSİZ KALMADI


Kozlu beldesinde bulunan yaklaşık 50 ticari taksi sürücüleri, Türk bayrağı astıkları araçlarıyla konvoy oluşturup Zonguldak kent merkezine klaksonlarını çalarak gittiler.
Kozlu´da esnaf, vatandaş araçlarına evlerine astıkları Türk bayrakları ile Şehitlerimize yapılan hain saldırıyı kınadılar. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına kısa bir süre kala bu gibi hain saldırılar karşısında,5 polis, 24 askerimizin şehit olmasını esef ile kınadıklarını belirten, Kozlu´da ,esnaf, taksiciler, minibüs dolmuşçuları, özel servisler ve yüreğinde vatan sevgisi olan vatandaşlar Terör örgütü PKK´yı lanetlediklerini belirttiler.



SARSIK&[#]8217;TAN KINAMA.


Çaycuma TSO Başkanı Rıfat sarsık ise yayınladığı mesajda; &[#]8220;


Yine asker ve sivil ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarımıza yönelik yapılan saldırılar da terörizmin dehşet verici yüzünü bir kez daha tüm insanlığa göstermiştir. Meydana gelen bu menfur saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.


Bu saldırılar, Türkiye&[#]8217;ye, insanlığın huzuruna, bölgenin barışına yönelik en büyük darbedir. İnsanlık değerlerinden nasibini almamış terör odaklarına verilecek en güzel cevap, ülkemizin bütünlüğüne sahip çıkmaktır&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi