Zonguldak İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve TİMFED (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı Mecit Aydın Ankara&[#]8217;da Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili meslek temsilcilerinin düzenlediği toplantıya katıldı.


Yapı denetimi ve sektörel sorunların paylaşıldığı toplantıda çözüm önerileri noktasında bilgi paylaşımı gerçekleştirildi.


648 sayılı KHK ile yapı denetim hizmet bedeli oranının alt limitini yüzde 3 oranından yüzde 1,5 oranına düşürüldüğü, bu durumda yapı denetim firmalarının işin uzaklık, yakınlık yapı özeliklerini göz önüne alarak fiyatlandırma yapması gerekirken, ancak Anadolu illerinde sınırlı sayıda yapı denetim firmasına izin verilmesinden dolayı bu bölgelerde bu firmaların bir araya gelip havuzlar oluşturarak serbest piyasa koşullarında rekabet ilkesini bozduğu ve tekelleşmenin önünün açıldığının gözlendiği vurgulandı.


TİMFED konunun çözümü noktasında önerilerini; alt ve üst rakam sınırının getirilebileceği işin özelliklerine göre bu firmaların gruplara ayrılabileceği yönündeki görüşlerini Bakan Erdoğan Bayraktar&[#]8217;a ilettiler.


Toplantı sonunda Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Federasyon Temsilcilerinin katıldığı yemekte, Federasyon Başkan Yardımcısı Mecit Aydın yerelde yapı denetim konusunda yaşanan sıkıntı ve çözüm önerileri konusunda uygulanabilecek yöntemleri bakanlığa dosya halinde sundu.

Editör: Pusula Gazetesi