Çok sayıda kişi ve kurum yaptıkları açıklamalarla saldırıyı ve teröre destek olanları kınarken iktidara ve siyasileri de uyardılar. Şoförler ve Otomobilciler Odası binası önünde toplanan taksiciler şehirde tur atarak terörü lanetlerken Alperen Ocakları üyeleri işçi anıtında toplandı.



Önceki gün akşam saatlerinde mayın patlaması sonucu 5 polis memurunun şehit olması ve olayla alakası olmayan biri dört yaşında bir çocuk 3 vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan terör saldırısının ardından dün sabah saatlerinde acı katmerlendi. Hakkari Yüksekova ve Çukurca´daki terör saldırılarında çok sayıda asker şehit oldu. Çatışmalarda 26 askerin şehit olduğu öğrenilirken yaralı sayısının ise 18 olduğu belirtildi. Televizyonlarını açan vatandaşlar gelen şehit haberleri nedeniyle büyük üzüntü ve şok yaşadı.


Sabah saatlerinde saldırıyla ilgili gelen çelişkili haberler gün içinde netleşmeye başladı. Başbakan recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın yurt dışı gezisi iptal edilirken siyasetçiler ve Bakanlar terörü lanetleyen açıklamalarıyla dikkat çekti. Muhalefet partileri iktidarın yürüttüğü politikaları eleştirirken MHP Lideri Devlet Bahçeli Olağanüstü hal Bölgesi ilan edilmesini istedi. Saldırıların eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği açıklandı. Yapılan açıklamalara göre Önce Çukurca ilçe merkezine sızarak askeri birliklere ateş açan terörist PKK militanları, dikkatleri önce bu bölgeye çekti. Saldırını başlamasından sora Çukurca ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta Işık Bölgesi&[#]8217;ne bağlı, Çukurca 21&[#]8217;inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı&[#]8217;na bağlı sınırın sıfır noktasındaki Kekliktepe Karakolu&[#]8217;na Irak&[#]8217;tan 3 koldan sızan teröristler ağır silahlarla saldırdı. Sabaha kadar süren çatışmalarda, Kekliktepe üs bölgesinde 21, ilçe merkezinde de 3 asker şehit düştü. Mehmetçikler, sabaha kadar ellerindeki silahlarla teröristler çarpıştılar. Ağır yaralı 2 askerin de tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Teröristler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Irak sınırları içine çekildiler.


ZONGULDAK&[#]8217;TA ÖFKE SOKAKLARA TAŞTI


Şehit haberleri üzerine yediden yetmişe herkesi adeta yasa boğdu. Zaman zaman öfke ne nefret sokaklara taştı.


Şehitlerin isimleri:


Şehit askerlerin isimleri belli oldu. Şehitlerimizin isimleri şöyle:


Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer - Konya (Akşehir)
Jandarma Üsteğmen Murat Bek (Yozgat)
Jandarma Er Koray Özel - Adana (Feke)
Uzman Çavuş Mustafa Aslan - Çorum
Jandarma Komando Onbaşı Yavuz Çoban - Aksaray
Er Eyüp Çolakoğlu -
İstanbul
Piyade Astsubay Bilal Özcan -
İstanbul


Jandarma Çavuş Birol Elmas - Sakarya
Piyade Er Ufuk Bozkurt - Kırklareli (Vize)
Jandarma Komando Er Süleyman Kalkan - Isparta (Yalvaç)
Jandarma Komando Er Mehmet Çetin - Aydın (Nazilli)
Jandarma Er Mesut Cengiz - Hatay (İskenderun)
Er Mehmet Ağgedik - Elazığ
Er Reşit Ercan - Elazığ


Uzman Çavuş Halil Özdoğru - Sinop
Piyade er Fikret Özel - Samsun
Jandarma Er Fevzi Kazak - Gaziantep


Er Yunus Yılmaz - Ankara
Piyade Çavuş İdris Çam - Kahramanmaraş
Er Hüseyin Güldal - Kocaeli
Jandarma Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan - Artvin (Yusufeli)
Onbaşı Mesut Kazanç - Erzurum
Er Ramazan Akın - Ağrı (Hamur)


Piyade Er Ahmet Tuncel - Bitlis (Mutki)

Editör: Pusula Gazetesi