Hakkari´nin Çukurca ve Yüksekova ilçesinde teröristler gece saatlerinde çok sayıda yere silahlı saldırı gerçekleştirdi. Çatışmalarda 26 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü haberi tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak&[#]8217;ta da büyük üzüntü ve şok yarattı.


Dün şehit edilen 5 polis ile birlikte iki günde şehit edilen güvenlik görevlisi sayısı 31 oldu. Bitlis&[#]8217;te yapılan saldırıda 3 de vatandaş yaşamını yitirmişti.


Şehitler arasında Zonguldak&[#]8217;tan asker veya polisin olup olmadığı henüz netleşmedi.


Zonguldak&[#]8217;taki pek çok kişi ve kurumun terörü lanetleyerek akan kanın durdurulması için hükümeti ve muhalefet partilerini daha aktif politikalar yürütmeye davet etmesi bekleniyor.


Hakkari´ye bağlı Çukurca ve Yüksekova ilçelerinin askeri ve polis noktalarına uzun namlulu silahlarla saldırılar gerçekleşti. Çukurca´nın Keklikdere bölgesinde ve Çukurca ilçe merkezinde de güvenlik görevlisinin şehit olduğu bildirildi.


Teröristler dün gece saat 01:00 sularında güvenlik noktalarına ve asker ile polis lojmanlarına ateş açtılar. Güvenlik kuvvvetlerinin anında karşılık vermesiyle, güvenlik kuvvetleriyle teröristler arasında çatışmalar başladı. Görgü tanıkları çatışmaların sabah saat 05:00´a kadar sürdüğünü aktardı.




Editör: Pusula Gazetesi