Zonguldak&[#]8217;ta bir eğitim hastanesinde H.K. isimli bir şahıs, görevli 2 hasta bakıcının kendisine ve başka bir hastaya taciz, 40 yaşlarındaki başka bir kadına ise tecavüz ettiğini ileri sürdü.


Zonguldak Valiliği´ne başvuran 63 yaşındaki H.K., mide ameliyatı ardından 22 Ağustos´ta kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde kendisine taciz edildiğini iddiası üzerine Vali Erol Ayyıldız´ın talimatıyla soruşturma başlatıldı.


Vali Ayyıldız, yaptığı açıklamada, söz konusu iddianın hassas olduğunu ve gerekli mercilerce incelemenin sürdürüldüğünü söyledi. Tecavüz olayının olup olmadığının kesinlik kazanmadığını ifade eden Ayyıldız, ´´63 yaşındaki H.K.´nın iddiasıyla ilgili inceleme başlattık. Çok vahim bir olay. İddialar da çok ciddi. Olay İl Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı´nca incelenmeye başlandı. İddiayı ortaya atan Havva K, o gün ameliyat olmuş ve yoğun bakımda kalan bir hastaymış. Kendisi olayı gördüğünü iddia ediyor. Bize yapılan müracaat üzerine inceleme başlattık. Olay doğru da olabilir, yanlış da olabilir. Kadının halüsinasyon görmüş olması da bir ihtimal. Olayı sonuna kadar araştıracağız. Güvenlik kameraları, tecavüz olayına karışan kişi ve kişilerin ifadeleri veya olayla ilgili başka görgü tanıkları var mı? Onlar araştırılıyor. Çünkü çok hassas bir konu. Olay savcılıkça inceleniyor. Soruşturma kapsamında olayın doğruluğu araştırılıyor. Tecavüzle ilgili taraflar dinleniyor, ifadeler alınıyor. Tecavüz olayı oldu veya olmadı diye bir şey söylemek söz konusu değil. Öyle bir şey varsa zaten suçlular cezasını çeker. Şu anda herhangi bir gözaltı yok. Polis ekipleri olayı araştırmaktadır&[#]8221; dedi.


DOĞRULUĞU İSPAT EDİLDİĞİ TAKDİRDE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ


Zonguldak İl Sağlık Müdürü Öner Güner ise, bu iddianın asılsız olmasını beklediklerini ifade ederek, doğruluğu ispat edildiği takdirde gereğini yapacaklarını söyledi.


Güner: &[#]8220;Konu bize intikal etti. Şuanda bir iddiadan ibarettir ve temenni ediyoruz ki bu iddialar asılsızdır. Doğruluğu ispat edildiği takdirde de biz Zonguldak adına gereğini yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Böyle bir konuda çok fazla bir yorum yapmak mümkün değil. Yargıya intikal edecek olan bir olay. Ancak hukuksal aşaması sonuçlandıktan sonra gerekli bilgileri verebiliriz&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi