Çaycuma Okta- Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi, Okul Aile Birliği başkanlık seçimi hafta sonu yapıldı. Okulda geçtiğimiz yıl göreve başlayan Okul Müdürü Hayrettin Uzun ile Okul Aile Birliği Başkanı Funda Tamer, okul aile birliği ile okul müdürünün birlikte çalışamaması konusunda tartışma yaşadı.


Divan seçiminin ardından söz alan okul aile birliğinin mevcut Başkan Funda Tamer okula ödenen katkı payları ile okulun çeşitli ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade ederek; &[#]8220;Okul aile birlikleri aynı zamanda okul ihtiyaçlarını karşılamayan öğrenciler için vardır. Fakat geçen yıl biz okul müdürüne bu konuda ricada bulunmamamıza rağmen bize hiçbir ihtiyaç sahibi öğrenci ulaşmadı. Düzenlediğimiz kermes ve kahvaltı gelirleri ile çeşitli giderleri karşıladık. Büyük şehirlerde 11. sınıftaki öğrencilere unutmamaları ve sınavlara hazırlanmaları için 9. sınıfın dersleri anlatılıyor. Bizim okulumuz da da bunu uygulamaya sokabiliriz&[#]8221;diye konuştu.


Okul Müdür Hayrettin Uzun ise okulda uygulanacak kurallalar ve okulun ihtiyaçları hakkında bilgi verirken; &[#]8220; Okulun iyi bir eğitim vermesi için fiziki şartların iyileştirilmesi, laboratuarın yenilenmesi lazım. Bunlar için her veli okula bir katkı payı sağlamalıdır&[#]8221; diyerek geçen yıl çalışmalarda yalnız bırakıldığını söyledi.



&[#]8220;Yalnız bırakıldık, stresten hasta oldum&[#]8221;


Müdürün bu açıklamasına karşı söz alan Okul Aile Birliği Başkanı Funda Tamer geçen yıl aldığı sorumluluk nedeniyle yüksek tansiyon hastası olduğunu söyleyerek; &[#]8220;Asıl biz yalnız bırakıldık. Bir avuç insanla faaliyetlerimizi sürdürdük. Geçen yıl çocuklarımız resim sergisi dışında hiçbir sosyal faaliyette bulunamadılar. Çocuklarımız gururla taşıyamadıkları niçin okul formalarını giymek istemiyorlar. Okul yönetimi tarafından fotokopi ve diğer ihtiyaçlar için alınan personel okul müdürü tarafından işten çıkartıldı. Okul aile birliğinin bu personele çok ihtiyacı var&[#]8221; diyerek toplantıdan ayrıldı.


Konuşmasının yanlış anlaşıldığını ifade eden Okul Müdürü Uzun ise; &[#]8220;Kimsenin ekmeğiyle oymana derdinde değilim. Böyle bir şey olduysa okulun lehine yapılmıştır&[#]8221; dedi.


Yapılan oylamanın ardından okul aile birliği yeni yönetimi şu işimler den oluştu; Barbaros Uçar, Körpüş Mısırlı, Ahmet Eyüp Baloğlu, Nermin Kamit.

Editör: Pusula Gazetesi