Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı&[#]8217;nın Karaman&[#]8217;da yaptırdığı 24 derslikli ilköğretim okulunu inşaatında incelemelerde bulundu.


Başkan Kalaycıoğlu, okulun son derece modern bir yapıya sahip olduğunu ve öğrencilerin iyi bir ortamda kaliteli bir eğitim göreceklerinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bir aya kadar okulu tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.


Kalaycıoğlu, inşaatı yapan firmanın da herhangi bir sıkıntısının da kalmadığını belirterek, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:


&[#]8220;Okul inşaatı bitti. Çevre düzenlemesi kaldı. Muhtemelen 1 ay içerisinde eğitime açılır duruma gelecek. Hakikaten mükemmel bir okul oldu. İmalatlarda hiçbir eksiklik yok.


Müteahhidin zararı da söz konusu değil. Özel imalatlarla ilgili bir fiyat artışı var. Bununla ilgili ödeneği de Bakanlıktan çıkarttık. Teknik çalışmalar yapılıyor. Biz hiçbir arkadaşımızın zarar etmesini istemeyiz. Ancak Zonguldak&[#]8217;ın iklim şartlarından kaynaklanan ek bir sistem kullandık. Buda dış cepheyi monteleme sistemi. Onda bir fiyat artışı var. Onunda bayındırlık ve il özel idare tarafından hesaplamaları yapılıyor. Parası çıkınca müteahhide ödenecek.&[#]8221;


Karaman beldesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığının 24 derslikli ilköğretim okulu ile kompleksinin temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Ömer Dinçer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Eski TBMM Başkanı ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan ile protokol üyeleri, butona basarak okulun temelini atmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi