Eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Likoğlu, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi&[#]8217;nden tahliye olmasının ardından Ereğli&[#]8217;ye döndü.
Dost ve yakınları tarafından Alaplı-Akçakoca Karayolu&[#]8217;ndaki Zonguldak İl Sınırı&[#]8217;nda karşılanan Likoğlu, duygulu anlar yaşadı.
Kendisini karşılamaya gelenlerle bir bir sarılarak selamlaşan Likoğlu&[#]8217;nun zaman zaman gözlerinin dolduğu gözlendi.
Likoğlu, kendisine gösterilen dostluk, sevgi ve saygıya teşekkür ederken, sevenlerini üzecek bir durumu olmadığını söyledi.
Tutukluluk halinin, siyasilerin devlet gücünü kullanması sonucu yaşandığını belirten Likoğlu, şöyle dedi:
&[#]8220;Bazı dostlarımın çok iyi bildiğini bildiğim, benden dolayı başlarını öne eğdirecek bir hadisenin, olayın, kötü işin içinde olmadım, olmayacağım da. Sizlerin yüzünüzü kızartacak, benim yüzünüze bakamayacak en küçük, zerre miktarda bir olayın ve hadisenin içerisinde yokum. Size karşı mahcup olacağım, hadisenin olayın vukuatın içinde değilim.
Beni siyasiler mağdur etti. Mevcut siyasiler Devletin gücünü kullanarak 3 yılımı çaldı. Benim üzerimde devletin gücünü denediler. Hakkımı helal etmiyorum. Öteki dünyada hakkımı alacağım. Devlet bir elime iğne, diğer elime deveyi verdi. Ben, iğnenin deliğinden deveyi geçirerek huzurunuza geliyorum. Suçu, günahı, olmayan bir insanım. Hissi konuşmuyorum. Zaman içerisinde bunu kamuoyu ile paylaşacağım.&[#]8221;
Araç konvoyu eşliğinde evine gelen Likoğlu, burada da geçmiş olsun temennisinde bulunmak üzere gelenlerle görüştü.
Editör: Pusula Gazetesi