BDP´li Hasip Kaplan KCK´yı gündeme getirince AK Partililer, "Onlar terörist" dedi.


Bu söz Hasip Kaplan´ı çıldırmaya yetti. Kürsüde ağzını bozan Kaplan, "Şerefsizlik etmeyin.Onlar terörist ise bende teröristim" dedi.


Bunun üzerine salon karıştı.


TBMM Genel Kurulu&[#]8217;nda, Türkiye ile İran arasında Kapıköy ve Razi Kara Hudut Kapılarının Ortak Kullanımına İlişkin Mutabakat Zaptı&[#]8217;nın görüşmeleri sırasında &[#]8220;şerefsiz&[#]8221; gerginliği yaşandı.


TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır&[#]8217;ın ardından söz alan BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, KCK tutuklamalarına değindi.


Kendisinin de Şırnak milletvekili olduğunu hatırlatan Kaplan, iline bağlı çok sayıda belediyeden tutuklamalar olduğunu söyledi.


Bu sırada Ak Parti sıralarından &[#]8220;Onlar terörist&[#]8221; sözleri duyuldu. Kaplan da bu söze sinirlenerek &[#]8220;Şerefsizlik etmeyin. Onlar teröristse ben de teröristim&[#]8221; dedi. Kaplan&[#]8217;ın bu sözleri üzerine bir anda hareketlenen AK Partili milletvekilleri BDP sıralarına doğru giden Kaplan&[#]8217;ın etrafını çevirdi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız&[#]8217;ın da yatıştırmaya çalıştığı gerginlik sırasında çok sayıda vekil Kaplan&[#]8217;la tartışmaya girişti.


Kaplan ila tartışmaya girenlerden biride Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar oldu. Hürriyet Gazetesi&[#]8217;nde yer alan fotoğraflarda Özcan Ulupınar, Taner Yıldız ile Hasip Kaplan bira arada görünüyor.

Editör: Pusula Gazetesi