Başkan Erbay açıklamasında şunları söyledi:


&[#]8220;Okul kantinlerinin denetlendiği basın gündeminde iken sanki kantinler yönetmeliklere ya da kurallara uymuyor gibi lanse edilmektedir. Gösterdiğimiz titizliğe rağmen bu tür haberler bizleri üzmektedir. Sayın Tarım il Müdürlüğü yetkilileri belki bir iki kantinde gözden kaçmış tarihi geçmiş ürün bulmuş olabilirler. Ancak şunu da bilsinler Kantinciler Derneği&[#]8217;nin okullarda bir kampanyası vardır. Tarihi geçmiş ürün bulan öğrenciye biz 10 Tl. zaten vermekteyiz. Biz kendi otokontrolümüzü öğrencilere ödül karşılığında yaptırmaktayız. Kantinci esnafı çevrenin durum ve şartlarını da sizler kadar bildiği için sizlerden teşekkür ve ödül beklemektedir.


Türkiye hareketli Yaşam ve sağlıklı Beslenme programını hazırlayanlar bazı gıda ürünlerini yasaklayan kurum yada bakanlıklar bu yasaklamaları yapar iken sadece kantinleri işaret etmiyorlar. Neden genelgeleri işlerine geldiği gibi yorumluyor bizim idarecilerimiz? Yoksa anlamakta güçlük mü çekiyorlar. Okul çevrelerinde de yapılması gereken uygulamalardan bahsedilmekte. 2007 yılında başlandı bu uygulamaya. Sağlıklı yaşam ve obezite ile mücadele programı ve yapılması gerekenler o tarihte bildirildi tüm ilgili kurumlara. İlimizde yapılanlar ortada göstermelik bir kantin denetimi, görev tamamlandı. Bu anlamda kamu kurum ve kuruluşlarının idare amirlerinden daha titiz olmalarını beklemekteyiz.


Yüksek kiralar ile çalışan kantinci esnafını okul çevrelerindeki kayıtsız ve ruhsatsız çalışan, gıda satan yerler ile rekabet etmeye iten zihniyet yaptığı hatayı görmezlikten gelemez.


Piyasada Kilosu 4 TL&[#]8217;ye köfte, 3 TL&[#]8217;ye sucuk servisleri yapılmaktadır. Kantinlerimizde bu ürünlerden eser bulamazsınız. Kantinci esnafı sorumluluğunun bilincindedir. Buralarda çocuklarınız ile yüz yüze gelen bizleriz, onların beslenme dünyasını biz biliriz. Kantinler öncelikle ve öncelikle çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerinin sağlanacağı yerlerdir.


İlgili ve yetkili tüm kurumlara sesleniyorum sadece tarım il müdürlüğü değil tüm ilgili kurumlar, lütfen denetimlerinizi aylık yapınız. Göstermelikte kalmasın. Okulların çevrelerini görmezlikten gelmeyelim.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi