Ak Parti´de başlayan kongre takvimi sürecinde ne yapacağı merak edilen eski İl Başkanı Celil Uzun&[#]8217;un teşkilatların tehdit edildiğini ifade ettiği açıklamasının ardından gelen tepkileri değerlendirdi. Yazılı bir açıklama yapan Uzun, ilk açıklamasının ardından İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ın kendisini hedef alan; &[#]8220;Ağzından çıkanı kulağı duysun. Bunu teşkilatçılığı bilmeyen birisi söylese acaba böyle bir şey var mı diye biraz düşünürdüm. Ak Partinin içerisinde böyle bir şey varmış gibi algılattırmak, ortaya böyle bir şey atmak hiç yakışmamış&[#]8221; şeklindeki sözlerine yanıt vererek ilk açıklamasına açıklık getirdi.


Celil Uzun açıklamasında şunları söyledi;


&[#]8220;Sayın Başkanın ifadeleri hala daha tecrübesizliğin, aynı zamanda içinde bize


beslediği menfi duyguların dışarı yansımasıdır.


Sadece onun adına üzülüyorum.


Benim beyanımda hiçbir kimsenin ismini kullanmadığım halde, yarası çokmuş


herhalde Sayın Başkan bu açıklamaları yapmak zorunda kaldı.


Eğer Alaplı ve Ereğli teşkilatlarının toplantılarında ve özel yaptığı sohbetlerdeki


konuşmalarını hatırlarsa, benim söylediklerimin ne kadar önemli olduğunu


görecektir. Kaldı ki benim yönetimimde Çaycuma İlçe Başkanı&[#]8217;na &[#]8216;Aday olma&[#]8217;


dediğimi belirtiyor. Bu benim görüşümdü. Bu olay bile benim ne kadar demokratik yönetim gösterdiğimin ispatıdır.


O arkadaşımla kardeşçe bir şekilde uzun yıllar çalıştık ve dostluğumuz devam etmektedir. Ama Sayın Başkan&[#]8217;ın kongrede kendisini desteklemedi diye Alaplı-Ereğli ilçe başkanlarını görevden aldırmak için yaptığı çalışmaları genel merkezimizde, milletvekillerimizde, teşkilatlarımızda, basında bilmektedir. Bu konuda bana laf söyleyebilmesi için önce Başkanın aynaya bakması gerekmektedir. Anladığım kadarı ile de Sayın Başkan&[#]8217;ın Çaycuma ilçesinde sıkıntıları olduğu görülmektedir. Çünkü oraya selam gönderiyor. Siyasiler bu tür açıklamaların ne anlama geldiğini çok iyi bilirler.


Derdimiz Sayın Başkanla kavga etmek değildir. Biz her şeyin iyisinin olması için


sadece görüşlerimizi beyan ediyoruz. Bütün teşkilatlarımız mensupları gibi kendisini de seviyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz&[#]8221;



UÇAR NE DEMİŞTİ


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Uzun&[#]8217;un; &[#]8220;Teşkilatlar tehdit ediliyor&[#]8221; şeklinde açıklamalarının ardından yaptığı değerlendirmede şunları söylemişti;


&[#]8220;Bunu teşkilatçılığı bilmeyen birisi söylese acaba böyle bir şey var mı diye biraz düşünürdüm. Hâlbuki teşkilatı bilen ve bu teşkilatın içerisinden gelen bir insanın böyle bir açıklama yapması üzüntü verici. Ak Partinin içerisinde böyle bir şey varmış gibi algılattırmak, ortaya böyle bir şey atmak hiç yakışmamış. Çünkü biz geçmişte de söyledik bayrak yarışında herkes demokratik hakkını kullanır. Ancak orta noktada buluşma adına hem bölge milletvekilleri hem il başkanı hem de belediye başkanlarının ortak görüşü alınarak bir isim üzerinde durulması ve bir ismin o teşkilatı temsil etmesi adına herkes düşüncesini beyan ediyor.


Bunu söyleyen zatı muhterem geçmişte Çaycuma İlçe Başkanımıza aday olma dedi. Kendisi bizzat bu ifadeleri kullandı. Aday oldu ve seçimi de aldı. O zaman onu görevden mi aldılar. Onun için böyle bir süreçte herkes konuştuklarına dikkat edecek. Ağzından çıkanı kulağı duyacak. Madem siz dava adamısınız, örgütünüze, davanıza zarar verecek söylemlerde bulunmayacaksınız. Herkes aday olabilir ve yarışabilir. Ama bizim gönlümüz ortak mutabakat sağlanmış bir isim üzerinde durulması konusunda yönünde.


Amacın ne olduğunu teşkilat mensuplarımızı bırakın tüm kamuoyu biliyor. O yüzden bu konulara fazla girmek istemiyorum. Biz işimize bakıyoruz. Genel merkezimiz, seçim takvimiyle ilgili süreci özenle takip etmemizi ve bu süreç içerisinde birleştirmemizi, bütünleştirmemizi ve önümüzdeki yerel seçimlerde çok daha güçlü bir kadroyla yola çıkmakta hem fikiriz. Zonguldak ilimizde de bunu başarmaya çalışıyoruz.


Benim hiçbir kimseyle küslüğüm yok. Ben şu anda Ak Parti&[#]8217;nin il başkanıyım. Herhangi bir teşkilat mensubu arkadaşımızın bir düşüncesi varsa gelir benimle paylaşır. Ama kimse benimle böyle bir şey paylaşmadı. Eğer böyle iddia edildiği gibi herhangi bir teşkilat mensubu varsa, tehdide maruz kalan bir arkadaşımız varsa gelir bizimle paylaşır.


Celil Uzun&[#]8217;un adaylığıyla ilgili de bir yorum yapmak istemiyorum. Artık bunlar ekşidi ve konuşmanın zamanı değil. Artık biz Zonguldak&[#]8217;ta hizmet etmeye bakıyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi