Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir son uygulamasıyla Ak Parti ve kendi partisinin meclis üyelerine adeta saç baş yoldurdu.


Hükümetin uygulamaya soktuğu Torba Yasa&[#]8217;dan yararlanma süreci Eylül ayı ortasında sona erdi. Zonguldak Valiliği&[#]8217;nin son gün yaptığı uyarıya rağmen Belediye&[#]8217;nin torba yasadan yararlanmaya yanaşmaması herkeste şaşkınlık yarattı.


Emekliliği gelen çalışanların gönderilecekleri kurumlarda bir ay gibi kısa bir süre sonra emekli olup tazminatlarını peşin alma imkanını da böylece ellerinden alınmış oldu.


Emekliliği gelen veya verim alınamayan personelin torba yasa kapsamında başka kurumlara gitmelerinin önünün açılmasıyla Zonguldak Belediyesi 12- 15 milyon TL arasında bir tasarruf sağlayacak, bu da her ay 250 bin lira nakit, 250 bin lira da borçlardan kesinti anlamına gelecekti. Borç batağındaki Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin ekonomik anlamda rahatlatacak uygulamanın yanında mevcut işçi maliyetlerinin üçte biri karşılığında yeni, genç ve verimli işçi alma fırsatı yakalanmış olacaktı.


Belediye&[#]8217;nin yeniden yapılandırılarak, halka daha iyi hizmet gelmesinin yolunu açacak uygulama konusunda Ak Partili ve CHP&[#]8217;li meclis üyelerinin önerirlini hiçe sayan Akdemir 3-4 CHP&[#]8217;li Meclis üyesinin baskısıyla büyük bir hata yaptı.


Akdemir uygulamaya gerekçe olarak; &[#]8220;Böyle bir durumun gerçekleşmiş olması halinde Belediyemiz hem ekonomik anlamda büyük bir yükün altına girecek, hem de büyük çapta iş kaybı olarak hizmet veremeyecek duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktı&[#]8221; dedi. Akdemir ayrıca hiçbir çalışan tarafından gönüllü olarak yasadan yararlanmak isteyen çıkmadığını belirtti. Ak Partili meclis üyelerinin yanı sıra CHP&[#]8217;li meclis üyelerine de saç baş yolduran bu gerekçelerin doğru olmadığını söyleyen çalışanların tepkisi; &[#]8220;Torbadan çıkan Başkan bizi yaktı. Maden bizi göndermiyorlar. O zaman emekli tazminatlarımızı peşin verecek&[#]8221; oldu.


Başkan Akdemir&[#]8217;in 150 çalışanın mağdur olacakları gerekçesiyle dilekçe verdiği yönündeki beyanını inandırıcı ve tatmin edici bulmayan meclis üyeleri ve çalışanlar hesap soruyor.

Editör: Pusula Gazetesi