Çaycuma AK Parti Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi Belediye Sineması&[#]8217;nda gerçekleştirildi. Kongreye AK Parti i Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Ercan Candan, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, Devrek İlçe Başkanı Özcan Özmekik, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz, belde belediye başkanları ve il genel meclis üyeleri katıldı.


Divan başkanlığını İl Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Emeksiz&[#]8217;in yaptığı kongrede açılış konuşmasını yapan tek aday Nurcan Köktürk başbakanın annesinin vefat etmesi nedeniyle tüm teşkilata başsağlığı diledi. Köktürk; &[#]8220; Biz kadınlara düşen sorumluluk hiç şüphesiz, hukuka ve adalete saygımızın bir gereği olarak meşru zeminde her türlü engeli aşmak için mücadele etmektir&[#]8221;dedi.


Ardından partili kolların seçim boyunca yaptıkları gezileri anlatan bir slayt gösterisi yapıldı.


İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı bayanların teşkilatlarda en önemli unsur olduğunu söyleyerek; &[#]8220; Kadınlarımızın bizim ulaşamadığız yerlere ulaşıp, bizim veremediğimiz mesajı vermişlerdir. Zaten erkekten çok bayan seçmeniz vardır. Bu bizim için bir avantajdır. Bazı şeyleri başarabilirsek sizin sayeniz&[#]8221; diye konuştu.


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise konuşmasında siyasette başarının kadınların eseri olduğunu söyledi. Gülşen; &[#]8220;Bayan arkadaşalrımzın karda kışta eve ev dolaşarak güzel bir çalışma içine girdiler. Bu birlik içinde Çaycuma beli bir noktaya geldi ve ilçemiz hizmetleriyle belirli bir noktaya geldi&[#]8221; dedi.


AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz ise Ak Partide siyaset yapmanın ayrıcalık olduğunu belirterek; &[#]8220;Kadın kolları siyasetin temel taşlarıdır&[#]8221;dedi.


İl Başkanı Hamdi Uçar ise konuşmasında kadınların isimlerinin sadece kağıt üzerinde kalmaması ve kadınların olması gereken yerde bulunması gerektiğini ifade etti. Uçar ayrıca teşkilatlarda uyum istedi.


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise konuşmasında şunları ı söyledi; &[#]8220; Kadın kollarımız teşkilatın kalkınmamsı içim emek veriyor. Her hizmette onarlın katkıları var. Seçim boyunca çocuklarını bebeklerini evde bırakıp ziyaretlere çıktılar. Bu dönem partimizin ustalık dönemi. Bunun üzerine bir şeyler daha katmamız lazım&[#]8221; şeklinde konuştu.


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan Geçen hafta Endonezyadaydım. Oraya Asya ülkelerinden birçoğu katıldı. Orada bizi memnun etmek uğraştılar ve bu başarıyı nasıl başardığımızı sordular. Çin&[#]8217;den sonra ikinci Başarlı ülke olduğumuzu ifade ettiler. Türkiye&[#]8217;nin nasıl büyüdüğünü dışardan görenler çok iyi anlıyor. Bizin kaybedecek başka yüzyılımız yok. Onun için canla başla çalışıyoruz. Allah bize hata yaptırmasın.


Cumhuriyetimin kadınlara verdiği en büyük kazanım da seçme ve seçilme hakkıdır&[#]8221;diye konuştu.


Ardından tekrar başkanlığına seçilen Nurcan Köktürk ve yönetim kurulu tanıtıldı.

Editör: Pusula Gazetesi