MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan dün yaptığı basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. MHP&[#]8217;nin geçtiğimiz günlerde Denizli&[#]8217;de düzenlediği kampı değerlendiren Korkutan, MHP&[#]8217;nin kongre takvimi hakkında da bilgi vererek delege bilgi güncellendiğini hatırlattı. Korkutan, delegelerin silinmeyeceğini sadece bilgi güncellenmesinin yapılacağını belirterek partililere çalışmalarında başarılar diledi. Korkutan&[#]8217;ın gündemindeki diğer önemli konular ise Mithatpaşa Tüneli ve hastane tartışmaları oldu. Ak Parti&[#]8217;nin bu iki konuda ağırdan aldığını ve Zonguldak&[#]8217;a patinaj yaptırdığını belirten Korkutan, Fevkani Köprüsü ve Lavuar alanıyla ilgili düşüncelerini de paylaştı. İşte Korkutan&[#]8217;ın o açıklamaları;



DENİZLİ KAMPI VE MHP&[#]8217;NİN KONGRE TAKVİMİ


&[#]8220;Denizli&[#]8217;nin Pamukkale ilçesinde yapılan genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına ve kampına katıldım. Orada gerçekleşen toplantılarla ilgili partimizin önümüzdeki dönem çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmek istiyorum. MHP 8 Kasım 2008 tarihinde kurultayını yapmıştı. İki yıllık süreyi doldurmak üzereyiz. Partimiz Genel Merkezimizin burada belirlemiş olduğu bir çalışma takdimi içerisinde Ocak-Şubat-Mart ayları içerisinde İlçe Kongreleri, Nisan-Mayıs-Haziran ayları içerisinde İl Kongrelerini tamamlamış olacak. Kongrelerimiz sonrasında da MHP en son 8 Kasım 2012 tarihinde yapılabilecek şekilde büyük kongresini yapmış olacaktır. Bizler de il ve ilçe teşkilatları olarak önümüzdeki Ekim Ayından başlamak üzere partimizde üye güncelleşmesi çalışması yapacağız. Üye silme değil, üyelerin bilgilerini güncelleyeceğiz. Üyelerimizin adreslerini, durumlarını bütün bilgilerini tespit ederek bilgi güncellemesi yapacağız. Bu süreç içerisinde Aralık ayı son tarih olmak üzere partili üyelerimizle birlikte çeşitli toplantılar yapacağız. Kendilerini teşkilatın çalışmalarıyla ilgili bilgilendireceğiz. Bu çalışmanın da Ocak Ayında başlayacak kongre sürecimize de olumlu olarak yansıyacağını düşünüyorum. Seçim öncesi Devrek ve Çaycuma ilçemizin İlçe Başkanları olarak atamıştık. Seçim sonrası da merkezdeki boşluğu kaldırarak Gürkan Gülay arkadaşımızı Merkez İlçe Başkanı olarak atadık. Çalışmalarına hızlı bir şekilde devam edeceklerine de inanıyorum.



MİTHATPAŞA TÜNELİ KONUSUNDAKİ AÇIKLAMALAR ÇELİŞKİLİ


Ak Parti 2.sıra milletvekili olarak seçilen Sayın Milletvekili Ercan Candan&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;ın kronik sorunu haline gelen trafik sorununun çözümü olacak Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin yapımıyla ilgili 2013 yılında kazma vurulabileceğini söylemiş. Geçtiğimiz haftalarda AKP&[#]8217;nin bir diğer milletvekili Sayın Özcan Ulupınar ise, Mithatpaşa Tüneline önümüzdeki yıl kazma vurulacağını ifade etmişti. Şimdi AKP&[#]8217;nin bir diğer milletvekili buranın 2013 yılında projenin ve ihalelerinin tamamen biteceğini ve tam olarak 2013 yılında biteceğini ifade ederek kazma vurulacağını söylüyor. 2013 tarihi biraz ucu açık bir tarihtir. 2013 dediğinde bunun içine Aralık ayı da girer. Yani bu demektir ki Zonguldak iki seneden fazla daha bu tünelle ilgili hiçbir çalışmanın içerisine girmeyecek ve hiçbir çalışma yapılmayacak. AKP döneminde Zonguldak maalesef, AKP&[#]8217;nin Türkiye genelinde ve Zonguldak&[#]8217;ta almış olduğu yüksek oyu yanlış değerlendiriyor. Bu oyların kendilerine bir onay olduğunu düşünüyorlar. AKP&[#]8217;nin sayın milletvekilleri ve yetkilileri, yerel yetkilileri de bu yanılgının içine düşerse Allah muhafaza yarın siyaseti bıraktıklarında kendilerini Zonguldak hainleri ilan edilmiş vaziyette görebilirler. Buradan uyarmak istiyorum, AKP döneminde Zonguldak&[#]8217;a hiçbir hizmet yapılmıyor. Hiçbir hizmet yapılmadığı halde yüksek oy almak demek yaptıklarınızın hepsine ve bu yapamadıklarınıza Zonguldak halkının onay verdiği manasına gelmez. Türkiye konjektürel gereği aldığınız oy sizin buradaki hizmetlerinize karşılık alınmış bir oy değildir. AKP&[#]8217;li yerel milletvekillerin de ve yöneticilerinin iyi anlaması gerekiyor. AKP, Zonguldak&[#]8217;ta iktidar olduğu dönemden bu yana Zonguldak&[#]8217;ın bütün geçmiş kazanımlarını kaybettiren ve Zonguldak&[#]8217;ın üzerine hiçbirini ekletemeyen bir iktidar olarak gelmiş geçmiş bütün yöneticilerinin bu işin altında ezileceği, vebal sahibi olacağı günleri mutlaka yaşayacak. Bugünden geçerli olmak üzere bu yöneticilerin artık Zonguldak&[#]8217;a bir şeyler vermeleri gerektiği kanaatindeyim.



HASTANE KONUSUNDA PATİNAJ YAPTIRYORLAR


Zonguldak&[#]8217;a muhalefet milletvekilinin oğlu Sayın Erkan Haberal, hastane yapmak istediklerini açıkladı. AKP İl Başkanı Sayın Hamdi Uçar, çıkıyor siz hastane yapamazsınız, çünkü özelsiniz diyor. Kendisi çıkıyor buna karşılık diyor ki; &[#]8216;Biz özel değiliz, üniversiteyiz, hastaneyi yapmak istiyoruz bize yer gösterin. 69 Ambarlarını verin, siz oraya karar alamıyorsunuz, biz orada sizin istediğiniz hastaneyi yapalım&[#]8217; diyor. Ama AKP&[#]8217;nin İl Başkanı maalesef bu konularda hiçbir etki ve yetkiye sahip olamadığını, bu işin sonunda yediği bir golün karşılığında susmakla yetindi. Zonguldak&[#]8217;ta hastane yapacaklarını iddia ettiler, hastanenin yeri konusunda milletvekilleri ayrı, il başkanı ayrı konuşuyor. Buradan sesleniyorum; bun işin artık sonunu getirin. Bu şehrin bir valisi, bürokratları var. Hiç olmazsa bu işi onlara bırakın. Onlar ne karar aldıysa hepimiz onlara destek çıkalım, artık Zonguldak&[#]8217;ta patinaj yapmaktan kurtulalım, bir şeyler yapmış olalım. MHP, Zonguldak&[#]8217;ın tek kurtuluşu olarak Sahil Yolu Projesi&[#]8217;nin gerçekleştiğini görüyor. Diğer projelerin tamamı Zonguldak için kısa dönemli nefes alma imkanı sağlayacak. Ancak Sahil Yolu Projesi gerçekleşirse, Zonguldak Trabzon istikametinden İstanbul&[#]8217;a gidenlerin devamlı geçeceği ve uğrayacağı bir şehir haline gelecek. Böylece Zonguldak&[#]8217;ın geleceği kurtulmuş olacak, aksi takdirde Zonguldak her geçen gün geri gitmeye mahkumdur.



FEVKANİ KÖPRÜSÜ, LAVUR ALANI VE SAHİL YOLU ÖNERİSİ


Fevkani Köprüsünün yıkılmasını doğru buluyorum. Bu şehre dirayetli cesur bir belediye başkanı, onu destekleyecek cesur milletvekilleri lazım&[#]8230;Bu cesur belediye başkanının kendisinin oluşturacağı imkanlarla fevkelade olabilir. Lauvar Alanı&[#]8217;nda bir kaza söz konusuydu, bir can gitti orada, bu kaza eğer Avrupa&[#]8217;da olsaydı o belediye başkanı istifa etmişti, o şehrin diğer yöneticilerinden de istifa edenler olmuştu. Ama maalesef Zonguldak&[#]8217;ta hiçbir şey olmuyor. Üstüne bir naylon çekmişler, onlar da kopmuş, orası öylece duruyor. Yarın yağmur yağdığında yine aynı şeylerle karşılaşabilir. Bu şehirde hiçbir şeye tepki olmadığı gibi can kaybına da bir tepki yok. Can gidiyor. Belediye başkanı ve milletvekilleri rahat konuşabiliyor, suçu birbirlerine atarak, suçu üzerlerinden attıklarını sanıyorlar. Oradaki can kaybından milletvekili de, belediye başkanı da sorumludur&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi