Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, eski İl Başkanı Celil Uzun&[#]8217;un &[#]8220;Teşkilatlar tehdit ediliyor. Gerekirse görevden alma yetkileri olduğunu söylediklerini duyuyoruz&[#]8221; sözlerine sert yanıt verdi.


Bu tür bir açıklamanın Celil Uzun&[#]8217;a hiç yakışmadığını ifade eden Başkan Uçar, Bunu söyleyen zatı muhterem geçmişte Çaycuma İlçe Başkanımıza aday olma dedi. Aday oldu ve seçimi de aldı. O zaman onu görevden mi aldılar? Herkes konuştuklarına dikkat edecek. Ağzından çıkanı kulağı duyacak&[#]8221; dedi.


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:


&[#]8220;Bunu teşkilatçılığı bilmeyen birisi söylese acaba böyle bir şey var mı diye biraz düşünürdüm. Hâlbuki teşkilatı bilen ve bu teşkilatın içerisinden gelen bir insanın böyle bir açıklama yapması üzüntü verici. Ak Partinin içerisinde böyle bir şey varmış gibi algılattırmak, ortaya böyle bir şey atmak hiç yakışmamış. Çünkü biz geçmişte de söyledik bayrak yarışında herkes demokratik hakkını kullanır. Ancak orta noktada buluşma adına hem bölge milletvekilleri hem il başkanı hem de belediye başkanlarının ortak görüşü alınarak bir isim üzerinde durulması ve bir ismin o teşkilatı temsil etmesi adına herkes düşüncesini beyan ediyor.


Bunu söyleyen zatı muhterem geçmişte Çaycuma İlçe Başkanımıza aday olma dedi. Kendisi bizzat bu ifadeleri kullandı. Aday oldu ve seçimi de aldı. O zaman onu görevden mi aldılar. Onun için böyle bir süreçte herkes konuştuklarına dikkat edecek. Ağzından çıkanı kulağı duyacak. Madem siz dava adamısınız, örgütünüze, davanıza zarar verecek söylemlerde bulunmayacaksınız. Herkes aday olabilir ve yarışabilir. Ama bizim gönlümüz ortak mutabakat sağlanmış bir isim üzerinde durulması konusunda yönünde.


Amacın ne olduğunu teşkilat mensuplarımızı bırakın tüm kamuoyu biliyor. O yüzden bu konulara fazla girmek istemiyorum. Biz işimize bakıyoruz. Genel merkezimiz, seçim takvimiyle ilgili süreci özenle takip etmemizi ve bu süreç içerisinde birleştirmemizi, bütünleştirmemizi ve önümüzdeki yerel seçimlerde çok daha güçlü bir kadroyla yola çıkmakta hem fikiriz. Zonguldak ilimizde de bunu başarmaya çalışıyoruz.


Benim hiçbir kimseyle küslüğüm yok. Ben şu anda Ak Parti&[#]8217;nin il başkanıyım. Herhangi bir teşkilat mensubu arkadaşımızın bir düşüncesi varsa gelir benimle paylaşır. Ama kimse benimle böyle bir şey paylaşmadı. Eğer böyle iddia edildiği gibi herhangi bir teşkilat mensubu varsa, tehdide maruz kalan bir arkadaşımız varsa gelir bizimle paylaşır.


Celil Uzun&[#]8217;un adaylığıyla ilgili de bir yorum yapmak istemiyorum. Artık bunlar ekşidi ve konuşmanın zamanı değil. Artık biz Zonguldak&[#]8217;ta hizmet etmeye bakıyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi