Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Arelel İnşaatın yapmış olduğu spor salonu inşaatında yaşanan son heyelan olayının ardından hazırlanan raporla ilgili belediyenin sorumlu tutulmasına tepki gösterdi.


Başkan Akdemir, İl Afet Müdürlüğü tarafından oturulamaz yönünde rapor hazırlamasının ardından Zonguldak Karaelmas Üniversitesine yeni bir rapor hazırlatılmasıyla ilgili Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin inşaat alanındaki tehlikeyi görmezden geldiği ve Firma Sahibi Davut Acar&[#]8217;ın lehine davrandığı yönündeki eleştirilerle ilgili sert konuştu.


&[#]8216;Ben Davut Acar&[#]8217;ı falan tanımam. İsim neden zikrediliyor ki&[#]8221; diyerek tepkisini dile getiren Akdemir, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:


&[#]8220;Orada Aralel diye bir şirket var. Bu konu benimle ilgili değil ki beni taraf gibi kabul ediyorlar. Ben Davut Acar&[#]8217;ı falan tanımam. İsim neden zikrediliyor ki. Orada Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Bayındırlık Müdürlüğü var. Bu konuyla onlarda ilgileniyorlar. Bizim taraf olmamız da mümkün değil.


Biz rapor hazırlatmadık. Şifaen &[#]8216;üniversiteden bir hocaya hazırlatırsak çok daha sağlıklı bir neticeye varılır&[#]8217; dedim. Sadece fikrimi söyledim. Zaten bu konu ne belediyeyi nede bizi ilgilendiren bir konu değil. Olay Gençlik ve Spor Müdürlüğünü ilgilendiriyor. Olay anında tehlike varsa sadece bu durumda boşaltma yetkisi bizi ilgilendiriyor. O da yine polis nezaretinde. Şimdi bir şey olursa kimse belediyeyi suçlayamaz. Çünkü bizim kontrol etme yetkimiz yok. Kimse konuyu tam anlamıyla bilmediği için bizi görevli sanıyorlar. Halk inşaatı belediye yapıyor zannediyor. Halbuki bunu Gençlik ve Spor Bakanlığı yapıyor. Buradaki yetkide gençlik e spor müdürlüğünün. Onlar işi kontrol edecekler.


Ben Valiyi denetleyebilir miyim? Böyle bir şey yok. Nüfus müdürünü denetleyemem veya o beni denetleyemez. Asla böyle bir şey olmaz. Buda ona benzer. Bunlar bilinç kargaşasından kaynaklanıyor. Bende bundan sonra zaman zaman çıkıp açıklamalar yapacağım.


Kimse biz sekizler apartmanındaki vatandaşları düşünmüyoruz sanmasın. O zamanlar Sayın Valimizle uzun uzun oturduk konuştuk. O nedenle kimse bizim umursamaz davrandığımızı düşünmesin.&[#]8221;



BİNA YIKILMALI


Lavuar Alanında koruma altına alınan binanın yıkılmasıyla ilgili görüşlerini de belirten Başkan Akdemir: &[#]8220;Daha önce Lavuar alanının korumaya alınmasıyla ilgili buraya gelen kuruldaki arkadaşlar değişmişler. Ama onlarda bir önceki karara saygı duyuyorlar ve o şekilde devam ediyorlar.


Ortadaki binanın yıkılmasıyla ilgili tüm sivil toplum örgütleri yıkılmasını istiyor. O tarihi dokunun yaşatılmasını hepimiz istiyoruz. Çocuklarımızın geçmişteki çalışmaları görmesi açısından çok önemli.


Şimdiden sonra hiçbir şey eklemeden birinci gelen projeyi uygulamak istiyoruz. Zonguldaklılarımızın rahat nefes alabileceği, oturabileceği, görsel güzelliği olan bir yer olmalı.


Ama biraz daha zamanı var. Çünkü yer bizim değil. Yer hazine ve TTK&[#]8217;nın. Belediyenin yeşil alan olarak kendine ayıracağı yer var ama önce diğer sorunları halletmek gerekiyor. Halkımızda bina ve yerle ilgili eleştiri yapmakta haklı. Biran önce tertip ve düzene girmesini istiyorlar.


Binanın yıkılması da bir sürü yazışmayla oluyor. Ama hiyerarşik prosedür var ve öyle denildiği gibi işlemler hemen olmuyor. Yıkılmasını bende istiyorum. O binanın yıkılması ve o bina gibi yeni bir yapılmasını istiyorum. Yıkılması için çalışmalar yapacağız. Ama biraz daha zamanımız var. Bunlar kolay olmuyor&[#]8221; şeklinde konuştu.


BENİM FİKRİMDİ


69 Ambarlarına yapılması düşünülen yeni modern hastane sayesinde şehrin daha güzel bir görünüme kavuşacağını ifade eden Akdemir: &[#]8220;Yeni hastanenin 69 ambarlarına yapılmasıyla ilgili öneriyi ben sunmuştum. Buraya gelen yetkili arkadaşımıza SGK Lojmanlarının orada hastane olur mu diye sorduğumda &[#]8216;asla orada hasta olmaz&[#]8217; dedi. Aklın yolu birdir. O zaman hastaneyi refah bir alana yapmamız gerekiyordu. Bende 69 Ambarlarını söyledim. Kendilerine de her türlü kolaylığı göstereceğimi söyledim. Hastane yapılırsa da o mahalle kendiliğinden rehabilite olacak. Benim bütün isteğim bu. Şehrin görüntüsü bu sayede değişmiş olacak. İnşallah hükümette bizi destekler&[#]8221; dedi.


AK PARTİLİLERDEN İLGİ GÖRDÜM


Zonguldak&[#]8217;a yapılacak yatırımlar noktasında sık sık Ankara&[#]8217;ya gideceklerini ve hükümetten destek isteyeceklerini belirten Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir, &[#]8220;Biz geçen hafta iller bankası, karayolları ve DSİ bölge müdürleriyle görüştük. Görüşmemizde &[#]8216;her zaman yanınızdayız ve size destek olacağız&[#]8217; dediler. Çok sıcak karşıladılar. Bana karşı olan ilgileri çok iyiydi. Meclisimizde açıldı ve milletvekillerimizde yerlerine oturdu. Bundan sonra bizde sık sık yanlarına gideceğiz&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi